2013. ápr. 28.

Zhou Mi és Henry

周觅

조미 (Cho Mi)


Születési név: Zhou Mi
Becenevek: MiMi, Koala, Gentleman MiMi, Seasoning, Beauty Zhou
Született: 1986. Április 19.
Születési hely: Wuhan, Hubei, Kína

Általánosságban:
Zhou Mi egy kínai származású énekes és előadó, akinek a nagy áttörés akkor jött el mikor a Super Junior-M tagja lett 2008-ban. A SuJu-M főként Kínának gyártja a zenét, miután a legtöbb szám ezen a nyelven íródott, amiknek szövegeit többnyire mind Zhou Mi írja, többek között ilyen pl. a Me, a Love Song, valamint a Super Junior számok remakejei, a Marry U és a Man In Love. Ám ez csak a 2008-as album volt, mert utána 2009-ben a Super Girl-re is ő írta a Confession-t és a You & Me-t. A sorozat továbbra sem a szakadt meg, így a 2011-es True Love-al, ami pedig a Perfection-ön található meg.
Zhou Mi nem csak a Super Junior-M-nek, hanem más előadóknak is ír számokat, ilyen pl. KangTa, akinek 3 számot is írt az első kínai nyelvű albumára.
Zhou Mi anyanyelve a mandarin kínai, de már jól beszéli a koreait is és társalgási szinten az angolt és a kantonit.
Kezdetek:
Zhou Mi 1986. április 19.-én született Wuhan-ban, Kínában a Hubei tartományban. Mielőtt Zhou Mi énekes lett volna, előtte is ismerte már a szórakoztatóipar a nevét különböző TV műsorokból, ahol is műsorvezetőként jeleskedett, plusz a zenében, amikor is alkotásaival különböző zenei rendezvényeken nyert és nagy sikereket ért el.

Az SM-hez kerülés:
Az SM UCC Star Audition-on Zhou Mi-nak sikerült megnyernie a fődíjat, ám a meghallgatásokra előtte nem járt el, így utána ezt "online" tartották meg egy 3 hónapos időszakban 2007-ben márciustól júniusig. Egyik koreai ismerőse ajánlotta be a cég meghallgatásaira, amikor is feltöltött egy videót melyen Zhou Mi énekelt. Akkor már folyékonyan és szépen énekelt koreaiul, így abszolút elnyerte a közönség tetszését, ahogyan a zsűriét is.
Amikor már bekerült a Super Junior-M-be Henry-vel együtt, addigra a rajongók elfogadták és megkedvelték őket, ám előtte hallani sem akartak róla hogy két új tag legyen, de a cég ezzel nem törődött, és először a „U” remakejében szerepeltek, ami jó döntésnek bizonyult, mert onnantól kezdve már egyre csak gyűltek a rajongók, és azok a fanok is megkedvelték őket akik ellenezték hogy a bandába kerüljenek, mára már pedig el sem tudnák képzelni az M-et Zhou Mi és Henry nélkül.
Folytatólagosan az alcsoport munkálataiban következett a 2009-es „Super Girl”-nek a kiterjesztett kislemeze, amiről nem csak a címadó dalhoz, hanem a „Blue Tomorrow”-hoz is készítettek klipet.
Ezután csak 2011-ben volt a Super Junior-M visszatérése a „(太完美)Perfection” single kislemezzel, aminek kínai, koreai és japán verziója is megjelent, ezt követően pedig újra rá két évvel, 2013-ban, január 06.-án, de ekkor már a második nagylemezzel a „迷 (Me)” után, ami a „Break Down” nevet kapta.
2013. márciusában pedig ő is állandó fellépő volt a Super Show 5.-ön.
2014. februárjában az SM kiadta az SM The Ballad Vol 2., amelyben Zhou Mi is énekel. Ő kínaiul énekel szólót és duettet egyaránt.헨리


Születési név: Henry Lau
Becenevek: Mochi, Violin Prince
Született: 1989. október 11.
Születési hely: Toronto, Ontario, Kanada

Általános tudnivalók:
Henry Lau egy félig kínai, félig tajvani származású kanadai énekes, zenész és dalszövegíró. Sokaknak legismertebb talán a Super Junior-M-ből lehet, de a Super Junior munkálataiban is segédkezett már sokszor, valamint szóló karrierjét is egyengeti. Az éneklés mellett a másik nagy szenvedélye a hegedülés, amit legalább olyannyira jól csinál.

Korai évek:
Henry 1989. október 11.-én született Torontóban. Apja kínai származású, aki Hong Kong-ban született, míg édesanyja Tajvanon, Pingtung-ban. Henry Willowdale-ben töltötte gyerekkorát, ami a legtekintélyesebb környékek közt van Toronto-ban. Több iskolája is volt, mint pl. a Steelesview Magániskola, Zion Heights Junior Középiskola, a North Toronto Kollégium 9. osztályosan és az A.Y. Jackson Középiskola amit viszont nem fejezett be, mert itt kezdődtek a meghallgatásai az SM Entertainment-nél 2006-ban, majd 2007-ben megint iskolába járt a Torontói Egyetemen, később pedig 2010-ben továbbképzésre a Berklee Zeneiskolára Boston-ban májustól augusztusig.

A karrier kezdetei:
Henry tehetsége sokfelé kiterjed, úgy mint például az éneklés, hegedülés, de tud még zongorán és gitáron is játszani. Anyukája ismertette meg a zenével, amikor is 5 éves volt, és elkezdte tanítani zongorázni, majd 6 évesen elkezdett hegedűn tanulni is. Henry később a középiskolában a táncba is beletanult, amit egy egyedi műfajjal indított, a Boogaloo popping-al. Egy év gyakorlás után ezzel a műfajjal különböző táncversenyeken és bemutatókon is föllépett. Henry később több versenyen is jeleskedett, majd hegedűjátékával ezüstérmes lett a kanadai The Royal Conservatory Of Music (RCM) rendezvényen. Ezen sikerek után elhatározta, hogy hegedűművész szeretne lenni, de mindeközben 2006-ban felfigyelt rá az SM Entertainment ügynöksége, akik le is szerződtették, így inkább a könnyűzenei pálya felé terelődött, bár Henry tisztázta, hogy énekelni nem tanult, így inkább zenészi tehetségével fog szerepet játszani hegedű és zongora tudásával, valamint a tánccal.


Super Junior-M és szólózás:
Henry első nyilvános szereplése a Super Junior Don’t Don című klipjében volt 2007 szeptemberében ahol is egy rövidebb részletben hegedűszólózik. Ez a szám pár hónapra rá listavezető lett Koreában. Az abszolút áttörés 2008-ban következett amikor is Henry tagja lett a Super Junior-M nevű formációnak ami április 8.-án debütált a U című SuJu szám remakejével, amiben Henry-nek szintén volt egy hegedűszólója, majd ezután jött a Me című szám ami immár önálló SuJu-M munka volt.
A következő szereplés csak egy év kihagyással, 2009 szeptemberében volt amikor is a csapat a Super Girl című első mini albumukkal tért vissza, ám ezen az albumon már nem volt hallható Henry hegedűs munkássága. Ezek után Henry csak közreműködött hegedűjátékával más Super Junior tagoknál mint pl. Donghae, Hangeng vagy Heechul, de még a 2010-es Super Show 3-n is feltűnt.
2010-ben Henry megírta az All My Heart című Super Junior számot Leeteuk-al együtt a SuJu aktuális 4. albumára, valamint a Super Show-ra írt külön egy teljesen új szóló számot, a Sick Of Love-ot ami angolul íródott és hivatalosan nem jelent meg. Ezen kívül ugyanebben az évben közreműködött rappelésével az SM The Ballad Don’t Lie című számában, plusz a soron következő Super Show 3-n előadta egy feldolgozott verzióban Justin Bieber Baby című számát is.
2011 februárjában ismét megjelent egy szóló száma az Off My Mind, ami a Super Junior-M soron következő második mini albumán, a Perfection-ön meg is található. Ebben a számban bebizonyosodik, hogy Henry milyen tehetséges zeneszerző és dalszövegíró miután az egész szám saját keze-munkája ellentétben az előzőekkel, amelyek csak részben Henry érdemei.
Ezek után szeptemberben újra együttműködött Leeteuk-al és megírták az Andante-t ami a Super Junior 5. albumának az A-Cha verzióján található meg.
2011 decemberében az SM Town által kiadott karácsonyi számban a Santa U Are The One-ban ő is énekel Zhou Mi-val együtt.
Egy évnyi kihagyás után tért vissza a Super Junior-M-el amikor megjelentették 2013. január 06.-án második teljes albumukat, a „Break Down”-t, majd márciusban aktív résztvevője volt ő is a Super Show 5. koncertturnénak.

2013.-ban egy film főszerepet kapott. A Final Recipe  filmben, egy fiatal séfet alakít aki indul a tekintélyes séfek csatája versenyen.

2013. Június 07.-én robbant szólóalbuma a Trap. Az album címadódalában közre működött Super Junioros Kyuhyun és SHINees Taemin. Ebben az albumban igazán megmutatta Henry a tehetségét,kreativitását, sokoldalúságát.  Két számhoz készült klip: az egyik Trap - feat Kyuhyun,Taemin és 1,4,3 - feat f(x) Amber.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése