2013. ápr. 16.

Pszichológusok véleménye a koreai fanokról :)

안녕하세요!

Ezt nézzétek mit találtam, nem is egy oldalon kiírva! :)

"Ne becsüld le azokat a gyerekeket, akik koreai hírességekért rajonganak, hiszen a szívük tisztább, mint bárki másé. Bátran szeretik kedvenceiket, próbálják áthidalni a nyelvi és kulturális különbségeket. Ők a béke jelképei: nem különböztetik meg az embereket hovatartozásuk miatt, különböző országokból vannak barátaik, akiknek ugyanaz az érdekeltségük. Sokkal szenvedélyesebbek, mint bárki más. Nem árulják el azt, akit szeretnek. Kitartóak nem adják fel egykönnyen. Erősebbek, mint bárki más, mert miközben szeretik ezeket a koreai csillagokat, olyan kudarcokat is megtapasztalnak, mint soha az életben. Mind érzékeny lélek, akiket akár egy dal is meg tud siratni. Nagyon jó a memóriájuk, hiszen könnyen emlékeznek hosszú dalszövegekre is, még akkor is, ha az koreaiul van és nem értik. A legtöbbjük koordinációs képessége is nagyon jó. Nagy részük vidám, életre való, nem magába forduló gyerek. Az akaratuk is nagyon erős, képesek hatalmas utakat megtenni csak azért, hogy vegyenek valamit, ami összefüggésben van kedvencükkel. Röviden: ezek a gyerekek nagyon különböznek a többiektől és csak azok érthetik meg igazán őket, akiknek hasonló érdekeltségük van, mint nekik."

Örülök, hogy vannak ilyen emberek is, mert olyan rossz, amikor sokan lehurrogják azokat, akik valami más iránt érdeklődnek, vagy leszólják az ázsiaiakat. Szóval nagy köszönetet érdemel az, aki írta és igaza is van szerintem. Ti mit gondoltok?

Puszy, Cathy

3 megjegyzés:

  1. Én is olvastam már ezt a cikket. :)Nagyon igaza van , mert sok ember annyira lenézi a másikat, pedig először mindenkinek a tükörbe kellene néznie. A kpop megtanít arra hogy nem az számít, hogy honnan jöttél? Ferde a szemed vagy bármi más...hanem az a lényeg amit tudsz. A hangod, a mozgásod, a személyiséged és az, hogyan viszonyulsz a másik emberhez.Én is sokkal elfogadottabb lettem a kultúrák iránt, egyre jobban érzem, hogy minél szabadabb vagyok és kíváncsi. Kíváncsi Ázsiára, kíváncsi az új dolgokra... :) Nem szaporítom a szót mert akkor itt ülhetnék néhány napig míg leírom a gondolataimat erről a témáról... :D A lényeg az, hogy bárhova sodorjon az élet légy nyitott és ne legyenek előítéleteid a másikkal szemben.( Persze ha később megismered az illetőt és kiderül, hogy nem is olyan szimpatikus... de ez már megint másik téma lenne :)) Ha valaki szeretne egyéb témákról beszélni... én szívesen meghallgatom :) írj a chatbe bátran és felveszem a kapcsolatot veled.. bármi is legyen a problémád... vagy egyéb dolog. :) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy mondod :D Erről nagyon sokat lehetne írni az biztos. De a lényeg, hogy mindig nyitottnak kell lennünk és egyébként is hogy lehet nem szeretni a Super junior tagjait? :) Igaz, más a viselkedési forma náluk, de sokkal értelmesebbek, mint itthon sok éretlen személy.
      Na jó inkább befejezem, mert ma a fogalmazás egyáltalán nem megy. :D

      Törlés
    2. :D Igen, a koreai srácok....hmmm ( nagy sóhaj) :D :)

      Törlés