2014. aug. 15.

7 JIB puzzle – avagy mit tudunk eddig az új comebackről I.

Két év hosszú várakozás után végre újra láthatjuk a fiúkat, ezúttal Kyuhyun-al, Sungmin-al, Ryeowook-al, Siwon-al, Donghae-val, Eunhyuk-al, Shindong-al, Kangin-al, Heechul-al, és Leeteuk-al! (Yesung katonaság miatt nem vehet részt, Kibumról annyit tudunk, hogy igazából visszajöhetne de a 7jibben résztvevő tagok listáján nem szerepel és a különböző fotókból kiindulva amik SM épülete előtt készültek mikor a fiúk gyakorolni mentek kicsi az esély, hogy visszatérne sajnos, Hangengről nem is beszélve...). De még így is elég nagy létszámnak számít a résztvevők száma szerencsére. Super Junior jelenleg teljes erővel készül a visszatérésre. Annyira, hogy információink szerint a SJ összes aktív tagja lemondott a nyári kivehető szünetéről és helyette keményen gyakorol!



Ahogy már korábban is tapasztalhattuk Super Junior szeret kisebb utalásokat tenni az elkövetkezendő comebackek témájára. Így van ez most is, a 7.albumuk előtt. Elemezzünk!:)

A tag aki a legtöbb és egyben a legnehezebb utalásokat szokta adni, Shindong, most sem okozott csalódást ELF-nek. De még mielőtt így néznétek az utalásaira;

Hívjuk segítségül ELF csapatmunkáját és gondolkozzunk egy kicsit!

A következő Twitter bejegyzéseivel ejtette a rajongókat mély gondolkozásba:
-ㅣㅣㅣㅣ--ㅣㅣ--ㅣㅣ--==== ” amit akár úgy is értelmezhetünk, hogy -4-1-2-1-2-1-1+1+1+1=-9 azaz 9 tag fog részt venni a comebackben?
눈비가사-진심ami Super Junior All my Heart című száma. Ha megnézzük a szövegét a dalnak (가사 koreaiul): és megkeressük a (szem) és (eső)-t: " 앞에 네가 춰 슬픔 따윈 지워져”(csak egy van a szövegben és az első ami megjelenik) Amit úgy is olvashatunk, hogy앞에 네가 ami annyit tesz: „Én vagyok elől
De mivel túl egyértelmű lenne, ha a saját részénél elől lenne; ez természetes...Ezért ELF tovább gondolkodott segítségül hívva Shindong következő utalását:
„Inas csészéje” + „mindannyiótoknak van otthon tükre, nem?? hehehe ennyi elég is az utalásokból kkk fighting!! Gondolkozzatok erősebben!!” Itt Shindong lesz az inas? A tükör bizonyára a visszatükröződést, cserét jelentheti.
Mindezekből arra következtethetünk, hogy Shindong szerepet cserél? Ahelyett, hogy elől lenne, elől van. Azaz az is lehet, hogy ezúttal a kamerás szerepét fogja kipróbálni! Ha belegondolunk jogos a felvetés, hiszen már bizonyított rendezési képességeit illetően a youtube csatornájára feltöltött videóival (youtube.com/siasiagay). Ráadásul hamarosan bevonul katonaságba.
Shindong nagyon szeretheti a matekot ugyanis újabb számsorozatot tweetelt amivel nem tudtunk mit kezdeni úgyhogy ha valaki talál megoldást, írjon nekünk feltétlen!:)
„135. 010 94. 17 ” az ezt követő bejegyzésében azt állította, hogy a számok nincsenek kapcsolatban dátummal.
A következő utalása egy kép volt Kyuhyunról:
Hozzátéve, hogy "Találjátok meg mi van a képbe rejtve". ELF ezzel kapcsolatban odáig jutott, hogy a "masita" szó, azaz 'finom' is a kajára mutat...
....mint ahogy Eunhyuk halas Instagram feltöltése is.
A fotó egy halcsaliról készült (koreaiul 떡밥) amit Shindong olyan értelemben használ, mint 'utalás'. Eunhyuk hozzáfűzte a "csakviccelek" tag-et, szóval nem biztos, hogy ezzel valódi utalást akart megosztani velünk.
Egyébként Eunhyuk nagyon szerethet trollkodni, ugyanis nemrég ezt a képet (ami mellesleg a Sexy Free&Single korszakból való) posztolta IG-ra azzal, hogy "MV felvétel közben"...
...majd hozzátette tag-ben: "nemmondtamhogy7jib". De hát, ELF így szereti őket :D Ezt Ryeowook is eljátszotta később.
(Érdekesség: A híres kpop oldal, "AllKpop" Hyukjae-nak ezt a viccét gyönyörűen bevette, és írt bejegyzést, miszerint a kép SJ új MV-jéből való.)
Eunhyuk büszkén folytatta ELFet megcélzó trollkodását...Csakhogy nem számított rá, hogy ELF az utalások kezdetétől teljesen átkapcsolt CSI módba, és ez lett az extrán behomályosított képéből amit Instagramra posztolt...
ami valószínű a comeback dal szövegének egy másolata, és az ALL az együtt való éneklésre utal.
A jobb alsó sarokban található karakter 'kapzsiságot' jelent.
Visszatéve Shindong utalásaira...a következő kifejteni való: "Do Cupin" , ami egy újabb koreai szójáték: Do = '하다', Cup='잔', In='인', rakd ezeket össze, és megkapod:하다 잔인 rakd sorrendbe: 잔인하다 ami annyit jelent: kegyetlen. Ezt a megoldást Shindong megerősítette!!
De volt pár szimplább utalása is, mint pl. "S512K"--> Szeptember 5, 12 óra K(ST) ami a comeback időpontjára utalhat.
Shindong azt is megosztotta velünk, hogy 5 betűből áll ("OOOOO").
És most jönnek az ELFek által észrevett mozzanatok/képek amiknek közük lehet a közelgő comebackhez:
 Ezt őszintén nem tudom megmagyarázni... batman? bika? MI EZ, SJ?
Mellesleg a bal alsó kép Ryeowookról, az új MV táncpróbáján készült miből megtudhattuk, hogy az új dal koreográfusa Tony Testa aki olyan dalokhoz készített tánc koreográfiákat mint az 'Exo-Overdose; Wolf' vagy 'Shinee-Everybody'.
 Az MV rendezőjéről még nincs tudomásunk, de igen gyanús a Bonamana és Sorry Sorry rendezőjének legutóbbi weibo feltöltése Kyuhyunnal...

 Rengeteg, azaz RENGETEG teória kering a fandomban, így az állítottak közül csak azokat válogattam ki ami még reálisabbnak tűnnek. A következő részben kitérek a tagok külsejére mint például hajszín/hajstílus változás, új utalások ha jönnek stb..

További jó fejtörést és remélem elindítottam pár új ötletet, tippet a comeback-el kapcsolatban!:)

Ui.: imádkozzunk, hogy a következő utalást Donghae adja! ;D

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok:) Már egy ideje olvasom azt a blogot és imádom!!Épp ezért vár titeket valami az oldalamon :http://csakegylanyfeljegyzesei.blogspot.hu/
    Ha nem szerititek ezt hagyátok nyugodtan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nagyon örülök, hogy szereted a blogunkat és köszönöm mindenki nevében a díjat. *-*
      Nem nagyon szeretem igazából ezeket a játékokat és jelenleg személy szerint nem is tudnám másnak küldeni, viszont szóltam a többieknek, szóval lehet valaki meg fogja ezt csinálni. :)
      Még egyszer köszönjük, hogy gondoltál ránk! :)
      Puszy, Cathy

      Törlés