2013. aug. 24.

KPOP Planet interjú :)

Sziasztok!
Ma egy fordítást hozok nektek. A Kpop Planet készítette. :) Gépelési hibákért, előre is elnézést!

A K-pop csoport, a Super Junior úgy ismert, mint a "Hallyu király (A koreai hullám királya). A K-popos sztárok között nekik van a legerősebb és legvastagabb rajongó tábora a tengerentúlról.
Beleértve a "Sorry Sorry" a 3. stúdióalbumról 2008-ban, "Bonamana" a 4. albumról 2010-ben, "Mr.Simple "az 5. albumról 2011-ben, és a" Sexy, Free & Single "a 6.-ról 2012-ben, ezek hozták meg a népszerűséget és hírnevet, mint a hallyu csillagai megerősítésként végig söpörtek a hazai és tengerentúli zenei listákon.

A 2008-as Suoer Show turné óta a Super Junior egyre több rajongót gyűjt. Összesen egy millió közönség hallgatta meg július 6-án a Super Show 5-öt Szingapúrban. Ezután jött  július 27-28.-án a 110.000 fő Dokyo Dome Japánban, Bangkokban 20000, Thaiföldön 30000 és még több Taipei-ben és Taiwanban.
Összesen 1.160.000-ren hallgatták meg a koncerteken a Super Juniort. Nem meglepő, hogy a Super Junior mindig is a legjobbak között van a K-pop énekesek(csapatok) között.

Az interjúra augusztus 19-én délben egy fotózáson került sor, Kangnamban, Seoul egyik negyedében, a divat márka "SPAO" által. Jelenleg Leeteuk, Heechul, Yesung a hadseregben szolgál, míg Han Geng Kínában van és Kibum középpontjában a színészet áll most..

A KPOP Planet új honlapot csinált amelyben új hírek lesznek, többek között a Super Juniorról." Bízunk benne, hogy jó híreket fogtok olvasni a Super Juniorról és más K-pop művészekről"
Kezdődjön is az interjú ;)

Kérdés: Mit szóltok az angol K-pop website-hoz, a  KPOPPlanet-hez?
(Eunhyuk): Gratulálunk! Kérjük,hogy jó hírek legyenek a Super Juniorról, valamint egyéb K-pop énekesről.
(Kangin): Szeretném a legjobbakat és remélem, hogy sok rajongó imádni fogja, az egész világon.

Kérdés: Mit gondolsz arról, hogy a csoportot Hallyu királynak nevezik?
(Eunhyuk): Nagyon zavarba jöttünk emiatt. Sok más csodálatos művész van még, de ez nagyon jó érzés. Amikor először debütáltunk, elnyertük a Rookie of the Year , ezt volt a célunk, majd az, hogy szélesítsük a tevékenységeket Kínában és Ázsiában.
(Donghae): Sok idő után igazán büszkék lehetünk. A névnek megvan a saját pozitív hatása.
(Sungmin): Lassan megértettem, mit is jelent a becenevünk, amit a világ körüli turnékon használnak. Rájöttem, hogy mennyire gondoskodnak rólunk a rajongók, mi tanúi lehetünk ennek a nagy támogatásnak amit a turnék alatt tapasztalhatunk minden országban.

Kérdés: Tudják, hogy a koreai és a tengerentúli rajongók tréfásan úgy is hívják a Super Junior-t, hogy The Star of the Universe ( Az univerzum sztárja)?
(Eunhyuk): Heechul, aki most a hadseregben szolgál, szokta ezt mondani ránk. A kifejezés elterjedt és azt hiszem, a rajongók agymosáson mentek keresztül (Nevet) Azt mondanám, " Hallyu Avengers" is jó becenév lenne..."
(Ryeowook): Ami engem illet, én nem szeretem az érzést, hogy már mindent elvégeztünk.Vannak esetek, amikor irigylem új csoportokat. Még mindig sok helyre kell mennem és sokat elérni a jövőben. Azt is szeretném, hogy a csapat mindig csináljon valamilyen vagy valahol új dolgokat. Még mindig hosszú út áll előttünk.
Kérdés: Gratulálok a rekordhoz,1.000.000-os közönségnek tartottak eddig hazai és nemzetközi koncerteket!
(Donghae): Tudom, hogy nem lehet elképzelni 1000000 nézőt. Egyszer nem tudtam tartani a számat, ahogy megláttam 60000 ~ 70000 rajongót egy helyen. 1.000.000 sokkal nagyobb! Nagyon hálás vagyok a rajongóinknak.
(Shindong): Tudom, hogy Leeteuk már várta, hogy tanúja legyen abban a pillanatban ennek, de sajnos, nem tudott velünk lenni, mivel ő a hadseregben volt (van).
(Kangin): Leeteukról tudni kell, hogy lágyszívű és  nagyon kihangsúlyozza az érzelmeket. Szomorú volt, hogy nem ünnepelhetett velünk, mert ő is büszke volt erre.

Kérdés: Volt köszöntő party az új rekord miatt?
(Eunhyuk): Őszintén szólva, annyira elfoglaltak a készületek, hogy mi addig nem tudtunk az új rekordról amíg véget nem ért a turné Szingapúrban. Mindannyian tapsoltunk és kiabáltunk "Waaaa!", Mikor értesítést kapottunk erről, egy összejövetelt rendeztünk a koncert után. Egy kis sörrel ünnepeltünk.

Kérdés: A közelmúltban  Dél-Amerikában is voltatok, ahol találkoztatok a brazil, argentin, perui és chilei fanokkal.
(Donghae): Mr. K is ott volt velünk! Láttátok a rajongókat nem? Azt hittem, a dobhártyám felrobban! Az üvöltés nőtt és így tovább. Azt hiszem, hogy ezért hívják Dél-Amerikát, a szenvedélyek kontinensének.
(Eunhyuk): Az út elég hosszú volt. Ez a világ másik oldala! A koncert után Chilét körbejártuk és vásárolgattunk, amikor hirtelen rájöttem, milyen jó ez. Felderengett bennem, hogy a bolygó másik oldalán is támogatnak minket a rajongók és tudják a zenénket. Ez megható volt és nagyon hálás.
Kérdés: Úgy hallottam, hogy vettek pár futball cipőt?
(Donghae): Vettünk soccor cipőt, mielőtt elindultunk Chile-be. Aztán kölcsön adtuk a stadionban és a stábbal fociztunk. Amit igazán akartam, hogy focizzak az utcán másokkal, de az adott körülmények között nem sikerült. Másképp éreztük magunkat focizás közben Dél-Amerikában.
(Eunhyuk): Nem könnyű elhagyni a szállodát, amikor külföldre megyünk, mert összpontosítanunk kell az elménket a koncertre. De néha kijártunk, nem túl messze a szállástól.

Szeretjük, hogy élveztétek a helyi kultúrát, a légkört, turisztikai helyeket és természetesen az ételeket. Én is szeretnék egy napon hátizsákkal utazgatni.
(Sungmin): Ázsia, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa ... nagyon remélem, hogy megtapasztalom őket. Szeretném elmondani a rajongóknak,hogy hol voltam és mit érzek.

Kérdés: Van-e olyan hely ahol felszeretnétek lépni?
(Eunhyuk): Sok helyen, még nem voltunk. Tudjuk, hogy vannak olyan rajongók a világ minden tájáról, de nem tudjuk meglátogatni őket, mivel más szisztematikus kérdéseket is figyelembe kell vennünk. Azt mondanám, hogy Afrikában és a Közel-Keleten nagyszerű lenne fellépni. Azt szeretném ha minden rajongó legalább egyszer láthatna minket.

Kérdés: Hányszor utaztad körbe a Földet?
(Ryeowook): A  Korean Air és Asiana légitársaságokkal körülbelül 400.000-500.000. kilométert.Azt én is szeretném megtudni hogy pontosan hány alkalommal jártuk körbe a földet.
(Donghae): Miért érzem ilyen közel a Jupiter-t? (Nevet)
(Sungmin): Én használtam fel a legtöbb kilométer a családommal. Például: meghívtam az öcsém,mikor Európában koncerteztünk. Egyébként, néha a gép olyan, olyan mint a házam ... Úgy értem,mikor kinyitom a szemem, én a gépen vagyok.... megyek aludni, még mindig a gép belsejében vagyok ...
(Ryeowook): Vannak esetek, amikor találkozunk azonos utaskísérőkkel ( akikkel azelőtt valamikor utaztunk). Azt mondják, hogy mi vagyunk a legudvariasabb utasok. Ez igaz! (Szívből felnevet)

Kérdés: Mit gondolsz, mi a titka a rendkívüli népszerűségének?
(Kangin): Ha külföldre megyünk, hasonló kérdésekre válaszolunk: "Mely K-pop csoport a népszerűbb? És azt mondják, hogy ez " mi " vagyunk. Látjuk, hogy nem csak udvariasságból mondják, mert izgatottak, mikor velünk készítenek interjút. Ez egy rejtély, hogy miért, mert vannak olyan csapatok, amelyekben szebb s jobb hangú énekesek vannak. Amikor megkérdezzük, hogy miért, mindig azt mondják, hogy mi kedvesek vagyunk. Gyakran halljuk a rajongóktól,hogy mi emberiek, őszinték és kedvesek vagyunk.
(Ryeowook): Soha nem gondoltam, hogy mi ennyire szeretni fogjuk egymást, mikor először debütáltunk. A mi csapatunk volt az első Korában, aminek több mint 10 tagja van, ez mindenképpen kockázatos volt. Össze kovácsolódtunk.Az idősebb tagok sokat áldoztak és törődtek velünk. Mi lassan felnőttünk.
(Sungmin): Kipróbáljuk az új dolgokat. Mi vagyunk az első, ilyen "egység" Koreában. Minket az különböztet meg, hogy sok tagúak vagyunk,gyakran kommunikálunk a rajongókkal és nem félnek tőlünk. Azt hiszem, én próbálok egy obba-ként (bátyként) segíteni. A koreográfia készítést élvezzük és nem túl nehéz.

Kérdés: Hogy megy a csapatmunka?
(Shindong): Most már több, mint csupán jó barátok. Mondhatjuk olyanok vagyunk mint a testvérek.
(Kangin): Az elején sokat harcoltunk. De ahogy tapasztaltuk a nehézségeket, jobbam megnyíltunk és egyre jobban egymásra támaszkodhatunk. Akkor is hiányzol a tagoknak, mikor te bevonulsz a seregbe.
Kérdés: Szerintetek, "hatalom" a zene?
(Shindong): Nem kétséges! Mi hogyan tudnánk kommunikálni más országokkal, a saját nyelvünkön...?
(Kangin): Hálásak vagyunk azért, amit a zene tesz értünk. Hálásak vagyunk a mi csodálatos fanjainknak, tagjainknak, a koreai zenének és mindennek.
(Shindong): A rajongók támogatnak és szeretetnek egyéb K-pop művészt is, de az is fontos számukra, hogy minket is szeressenek! (Mosolyog)

Kérdés: Üzentek valamit a Leeteuknak, Heechulnak, Yesunnak, akik jelenleg szolgálatot teljesítenek a hadsereg?
(Ryeowook): Mi irigyeljük az Exo csoportot ezekben a napokban. Különösen akkor hiányzik minden tag, akik nincsenek jelen, amikor látjuk őket ( az Exot) mozogni egy nagy csapatként.Remélem hamar vissza jönnek és a teljes csapatként felállunk majd a színpadra. Biztos vagyok benne, hogy a rajongók is idegesek a visszatérés miatt.

Kérdés: Van-e album tervezve az idei évre?
(Sungmin): Nincs semmi tervezve még. A jelenlegi terv az, hogy összpontosítsunk a Super Show 5-re, majd az egyes/egyéni/ tevékenységekre.
(Ryeowook): Nem állunk meg! Mi találkozni akarunk minden rajongóval. Mi természetesen megosszuk az izgalmas híreket a KPOP Planettel is.

Forrás: thesuperjuniorhandbook.com,http://kpoppla.net/, google.com, facebook/smtown (képek)
Nóci

2 megjegyzés:

  1. Szia!!!
    Nagyon szepen koszi a forditast, szerintem nagyon jo lett.... :)
    Olyan cukik a fiuk....en is szeretnem oket legalabb egyszer latni, na de ki nem, igaz?... :D akkor lenne a legjobb mikor mar mind egyutt vannak... :)
    Nem is csodalom, hogy a k-pop kiralyainak hivjak oket, szerintem is azok, persze meg nagyon sok csoport van akiket szeretek, de a SJ mindig az elso helyen lesz... :*:*:*
    Kyu es Siwon, gondolom nem voltak az interjun... pedig jo lett volna ha mindeki jelen van... :)
    Wookie jol mondta nagyon varjuk vissza a harom kis katonankat... es az egyikre mar nem is kell olyan sokat... :)
    Puszi, Edina... :)

    VálaszTörlés
  2. :) Szia :) Köszönjük a hozzászólásodat ;D Örülök hogy tetszett, igyekszem jól fordítani XD ami néha nem mindig sikerül xd Nah de mindegy :D
    Nálam is a SUJU van az első helyen ;)Kyu és Siwon sajnos nem volt az interjún, mert akkor tájt volt a Mama Mia felvétele, Siwonnak pedig vagy valamilyen modell munka vagy forgatás volt... Elfoglaltak a srácok, nehéz őket egyszerre elkapni, mikor nincs turné :)
    Heechul bizony már nem sokára csatlakozik a fiúkhoz újra. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit változtatott rajta a sereg és sikerül-e beilleszkednie újra a csapatba (bár biztosan sikerül, hiszen mikor szabadnapot(eltávot) kapott a seregből mindig találkozott egy sujus taggal.)
    ~Nóci ;D

    VálaszTörlés