2013. márc. 23.

Eunhyuk

은혁

 

Születési név: Lee HyukJae
Becenevek: Monkey, Gem Adonis, Hallyu Star, Hyojjae, Hyukgoo
Született:
1986. április 4.
Születési hely:
Neunggok, Goyang, Dél-Korea

Eunhyuk, születési nevén Lee Hyuk Jae 1986. április 4.-én született Neunggok-ban, Dél-Koreában. 2005 óta a nagy sikerű Super Junior fiúbandának a tagja az SM Entertainment-nél. Szokott dalokat is írni, remek táncos, rappel, színészkedik és műsorokat is gyakran vezet. A Super Junior legjobb táncosaként tartják számon. A csapat alcsoportjaiban is tag: ilyen a Super Junior-T, a Super Junior-H és 2011-től a Super Junior-M is.

Korai évei:
Az általános iskolában már tagja volt egy tánccsapatnak, gyerekkori barátjával, Kim Junsu-val együtt, akit aztán később a TVXQ, majd a JYJ tagjaként ismerhettünk. 1999-ben mindketten csatlakoztak az SM Entertainment-hez, amikor is felfigyelt rájuk az ügynökség a Starlight Casting System-en keresztül. A gyakornokoskodás alatt Eunhyuk képzést kapott az éneklésből, a táncból, a színjátszásból valamint a mandarin kínai nyelvből. 2002-ben Junsu-val és Sungmin-nel (aki később Super Junior béli csapattársa lett) megalakították saját R&B formációjukat. Egy évvel később feloszlottak, amikor is Junsu kilépett, hogy TVXQ tag lehessen, így adott volt, hogy Eunhyuk-ot és Sungmin-t egy következő generációs együttesbe rakják bele, ez volt a Super Junior 05, amit ma már csak Super Junior-ként ismer a világ.

Super Junior, alcsoportok, szóló tevékenységek:
A Super Junior 05 2005 novemberében debütált „Twins (Knock Out)” című dalukkal, majd egy hónapra rá kiadták az ehhez tartozó albumot is, ami igen jó helyezéseket ért el a zenei listákon.
2006-ban elhagyták a '05' jelzőt a csapatnévből, amikor is csatlakozott a 13. tag, Kyuhyun. Júniusban megjelent „U” névre keresztelt kislemezük, amellyel hatalmas sikereket tudhattak magukénak és csak a 2009-es „Sorry, Sorry” múlta ezt felül. Eunhyuk e tájt kezdett el komolyabban rapszövegeket írni, mint ahogy ő írta a rap betétet a TVXQ és a Super Junior közös dalában, a „Show Me Your Love”-ban, Heechul és Shindong segítségével. Később a „One Love”-nak is ő írta a rap részét, immáron egyedül. A SuJu koreográfiáját is többnyire ő találja ki, általában Donghae-vel és Shindong-al együtt.
2006 augusztusában először mutatta meg magát mint műsorvezető, a KBS 'Super Junior’s Kiss The Radio (Sukira)' műsor keretein belül, Leeteuk-al együtt. Azóta is a műsorban van, csak amikor júniusban a Super Junior-M „Perfection” albumának promócióján volt, akkor vette át ideiglenesen Yesung a helyét.
Az MNet M!Countdown műsorait is vezette Kangin-nal együtt, de legtöbbször Leeteuk-al és Shindong-al láthatjuk műsorvezetősködni.
2007-ben két kisebb Super Junior alcsoport is megalakult, a Super Junior-T, ami a trot zene műfaján belül volt, majd a Super Junior-H, mint Happy. Eunhyuk mindkettőben tag volt.
2009-ben sokat láthattuk a Strong Heart és a Star King műsoraiban is.
2010-ben egy ideig nem léphetett fel a többiekkel, valamint nyilvános rendezvényeken sem a H1N1 influenzavírus miatt, amit elkapott.
2011-ben új tagokat kellett keresni a Super Junior-M-be, még anno Hangeng kilépése miatt, így Sungmin mellett Eunhyuk is csapattag lett. Szeptemberben Yesung-al és Shindong-al együtt helyettesíteniük kellett Heechul-t aki 1.-től a katonaságba ment és így együttműködhettek Kim Jang Hoon „Breakups Are So Liked Me” fellépéseinél. Novemberben megkapta élete első musical szerepét, a 'Fame' című darabban, ahol Tyrone Jackson karakterét formálta meg és olyanokkal játszott együtt mint, a Girls’ Generation-ös Tiffany, Son Ho Young, a The Grace-es Lina és a TRAX-os Kim Jung Mo. Ezt a színdarabot A Woori Financial Art Hall csarnokában lehetett megtekinteni 2011 november 25.-étől, 2012 január 29.-éig.
2011. november 30.-án Leeteuk-al bejelentették, hogy öt év után kiszállnak a 'Super Junior’s Kiss The Radio' műsorából, ekkor jött helyükre Sungmin és Ryeowook rádiós műsorvezető párosa december 4.-én.
December 16.-án Eunhyuk duóként összeállt Donghae-vel és az új formáció kiadta első, „Oppa Oppa” című singlejét, amivel először a 'Super Show 4' szöuli koncertjén léptek fel. A dal japán verziójából forgatták a klippet 2012 áprilisában, amiben Sungmin és Shindong is feltűntek. A megjelenés napján rögtön a második helyen nyitott és a single is több mint 42.000 példányszámban fogyott el.
2012-ben Eunhyuk ismét visszatért a műsorvezetéshez az MBC Star Audition műsorával. Áprilisban Shindong-al vezették ismét a Strong Heart-ot.
2012 júniusában megjelentek az első teaser fotók a Super Junior 6. stúdió albumáról, a „Sexy, Free & Single”-ről, majd július 4.-én megjelent az album is.
Októberben tagja lett az SM egyik új formációjának, a Younique Unit-nak, aminek tagjai különböző SM-es csapatokból tevődtek össze. Debütáló daluk a „Maxstep”.
Eunhyuk azóta sem váratott magára sokáig, mert a 2013-as év hangulatát rögtön megalapozták a SuJu-M-el, amikor is megjelentették a második nagylemezüket ami a „Break Down” címet kapta és amelynek címadó dalából klip is készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése