2013. márc. 21.

Yesung

예성

 

Születési név: Kim Jongwoon
Becenevek: Cloud, Coffee Prince, Yehface
Született: 1984. augusztus 24.
Születési hely
Cheonan, Dél-Korea

Kim Jong Woon vagy, ahogy szinte mindenki ismeri, művésznevén Yesung 1984. augusztus 24.-én született egy félreeső Dél-Koreai városban, Cheonan-ban. A családban ő a harmadik gyerek: van két nővére és egy öccse, Kim Jong Jin akit már többször is láthattunk Yesung oldalán.
Yesung már nagyon fiatalon kezdett érdeklődni az éneklés iránt és 1999-ben jelentkezett is a Cheonan-i Énekversenyre ahol első helyezett lett. Anyukája örült neki és kihasználta a helyzetet amikor 2001-ben elküldte Yesung-ot az SM Entertainment meghallgatására, ahol a Starlight Casting System zsűrije alkalmasnak találta Yesung-ot egyedi hangjával az énekesi pályához és felvették az ügynökséghez gyakornoknak.
A 2005-ben debütáló Super Junior 05 nevű, akkor még 12 tagú formációban kapott tagságot Yesung mint fővokalista és táncos. Debütáló daluk a „Twins (Knock Out)”-al volt, ami első, „Super Junior 05 (Twins)” nevű albumukon megtalálható és amivel rögtön megszerettették magukat a nagyérdeművel.
Következő év márciusában tért vissza a csapat, egyben egy új taggal is, Kyuhyun-al és a Super Junior 05 helyett ezentúl csak a Super Junior nevet használták. A „U” című dallal hatalmas népszerűséget szereztek, aminek sikereit majd csak a későbbi „Sorry,Sorry” tudta felülmúlni.
Yesung akkoriban mutatkozott meg mint rádiós DJ a "M.I.R.A.C.L.E. For You" műsorában ahol egy évig volt műsorvezető 2007 szeptemberéig.
2007-ben újra hallattak magukról a fiúk, amikor második teljes albumukat, a „Don’t Don”-t dobták piacra, ami ezúttal egy sokkal merészebb és zúzósabb stílust képviselt. Viszont ez évben vette kezdetét a SuJu részéről a kisebb alcsoportok időszaka. Ezek között szerepel a Super Junior-K.R.Y ahol Yesung is tag Kyuhyun és Ryeowook mellett, valamint a Super Junior-H. Ebben Yesung szintén tag volt.
A banda különleges projektje is ez évben volt, ugyanis önálló filmjüket, az „Attack On The Pin-Up Boys”-t is ekkor jelentették meg, ami egy fiataloknak szóló krimi vígjáték, bár igaz, Yesungnak ebben csak kisebb szerep jutott: ő játszotta a suli rocksztárját aki szintén áldozatul esett a furcsa támadásoknak.
2008 májusában Yesung-ot kórházba kellett szállítani amikor megsérült a lába a "Marathon Of Hope" műsorában ahol csapattársaival együtt szerepelt. Miután egy jótékonysági műsorról volt szó, Yesung annak ellenére, hogy a versenyben nem tudott már tovább részt venni, mankóval megjelent az eseményen. Augusztusban sem folytatódott valami fényesen Yesung sorsa balesetek szempontjából, ugyanis a Music Bank műsorában újra megsérült, amikor másfél métert esett a színpadról. Itt a nyaka és a dereka szenvedett kárt, de nem súlyosan, elég volt két napig a kórházban lennie.
Novemberben miután már felépült elénekelte a "Tazza" című drámának betétdalát, a „Love Really Hurts”-t.
2009 már sikeresebbnek bizonyult, nem csak abból a szempontból, hogy a SuJu-val ekkor vitték sikerre a „Sorry,Sorry” című dalt, de Yesung megkapta élete első musicalszerepét a "South Korean Mountain Fortress" darabban, ahol Jung Myung Soo-t alakította. Ez október 09.-étől november 04.-éig került bemutatásra a Seongam-i Művészeti Center operaházában.
November 6.-án a Music Bank-en segédkezett a SHINee egyik fellépésén ahol Jonghyun helyett ugrott be aki influenzája miatt nem tudott elmenni az előadásra.
2010-ben Yesung újabb musicalszerepben tündökölt, a "Hong Gil Dong"-ban ahol a főszereplőt alakította, valamint csapattársával, Sungmin-al együtt szerepelt.
Márciusban a "Cindarella’s Sister" drámában is feltűnt, aminek betétdalát, az „It Has To Be You”-t is ő énekelte. Yesung ekkora szerepelt először szóló számával a K-Chart zenei listáján ahol a 3. helyen végzett.
Júliusban az MBC-s "Love Pursuer" műsorvezetője lett Leeteuk oldalán, majd a "Dream Team 2" showjában is szerepelt, de felvétel közben sikerült leesnie a platformról ahol dereka újra megsérült előző balesetéhez hasonlóan.
Szeptember 04.-én a "MUZIT" műsor új MC-t köszönthetett Yesung személyében, ahol a szintén énekes K.Will és a zenei veterán Yoo Youngsuk oldalán vezethette a műsort.
Október 01.-én Sir Galahad szerepére választották a "Spamalot" musicaljében.
December 29.-én az f(x)-es Luna-val együtt felénekelték a "President" drámának „Loving You” című filmzenéjét.
Ahogy Yesung-tól már megszokhattuk, a soron következő szóló dala, a „Waiting For You” is egy film betétdalának készült, a "Paradise Ranch"-hez. Ezt először a 2011. februárjában megrendezett K.R.Y koncerten hallhattuk először.
Februártól júniusig segéd műsorvezetője volt Leeteuk-nak a "Kiss The Radio" rádióműsorában, amikor Eunhyuk-ot helyettesítette, aki a Super Junior-M promócióin volt a „Perfection” népszerűsítésénél.
Utána versenyzője volt az "Immortal Song" műsornak, ahol a harmadik epizódot megnyerte Boohwal „This More I Love” című dalával.
Egy duett keretein belül együttműködött Jang Hye Jin-el az „I Am Behind You” dalban, ami a „Cooperation Part 1.” lemezén megtalálható, majd önállóan felénekelte a "Warrior Baek Dong Soo" betétdalát, a „For One Day”-t. Ezzel az október 06.-án megrendezésre kerülő K.R.Y koncerten is fellépett Nanjing-ban.
Miután Heechul elhagyta a médiát letöltendő katonai szolgálata miatt, Kim Jang Hoon-al való duettjében, a „Breakups Are So Like Me”-ben Yesung helyettesítette a fellépéseken, ám a videoklipben még Heechul szerepel.
Érdekességként, hogy ebben az évben Yesung apja vállalkozást indított a Y(WHY) STYLE szemüvegbolttal ahol Yesung és Super Junior-os csapattársai is segítettek a promotálásban.
Közben a SuJu háza tájékán is telt az idő és már elérkeztek a soron következő nagylemezükhöz, immáron a 6.-hoz, ez 2012 júniusában jelent meg, és a „Sexy, Free & Single” nevet kapta, majd ennek újracsomagolt verziójához, amin pluszban a „Spy” című dal is megtalálható. Természetesen mindkét címadó dalhoz klip is készült.
2012. november 11.-én Yesung öccsével Jongjin-el együtt megnyitották saját kávézójukat, a "Mouse Rabbit Coffee"-t ami belső megjelenésében a régebbi korokat idézi.
2013. január 23.-án megjelenik a SuJu-K.R.Y új japán nyelvű kislemeze „Promise You” címmel.
Márciusban a Super Show 5 is utjára indult, ám Yesung nem vesz rajta részt végig, hiszen májusban bevonul két évre kötelező katonai szolgálatára. Ezt az első Szöuli SS5-ön közölte a rajongókkal és köszönetet mondott nekik és csapattársainak a sok évnyi támogatásért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése