2013. márc. 21.

Shindong

신동

 

Születési név: Shin Donghee 
Becenevek: Super Junior’s Teddy Bear, Dongguri Dong Dong, Prodigy
Született:
1985. szeptember 28.Születési hely: Mungyeong, Gyeongsang, Dél-Korea

Shindong, születési nevén Shin Dong Hee dél-koreai énekes, dalszerző és műsorvezető. A híres Super Junior banda állandó vokalistája és vezető táncosa. Kisebb alcsoportokban is tag volt, mint a Super Junior-T és a Super Junior-H. A dalok raprészeiért leggyakrabban ő és Eunhyuk felelős, valamint Shindong a legviccesebb tagja a bandának.

Debütálás előtti időszak és a magánélet:Shindong 1985. szeptember 28.-án született Mungyeong-ban, Dél-Koreában. Magánéletéről keveset lehet tudni, sokáig azt hitték róla, hogy egyke és csak később derült ki, hogy van egy húga.
Miután Shindong régóta élénken érdeklődik a tánc iránt, 2002-ben jelentkezett is a 'Goyangsi Youth Dance' versenyére, amin megnyerte a fődíjat. Egy évre rá szintén csatlakozott a rendezvényhez megismételve előző sikereit. 2004-ben az 'MNet Epi Contest'-en is aranyérmet nyert, plusz egy népszerűségi díjat.
2005-ben az 'SM Best Youth Contest'-en első helyezett lett a 'Best Comedian' kategóriában. Itt figyelt fel rá az ügynökség és Shindong-ot leszerződtették, ahol tovább képezték különböző készségeit, köztük a táncot.  

Super Junior, alcsoportok, műsorvezetés és egyebek:
2005 novemberében debütált a 12 tagú fiúcsapat, akkor még Super Junior 05 néven első kislemezükkel a „Twins (Knock Out)”-al, amivel rögtön sok zenei listát meg is hódítottak.
Öt nappal a debütálás után Shindong már bemutatkozhatott, mint műsorvezető az 'M!Countdown' műsorában Leeteuk-al és Kangin-nal közösen. Utóbbit 2006-ban váltotta Eunhyuk. Ez a trió nagyon közkedvelt volt, ezért egészen 2008 márciusáig ők maradtak a műsorvezetők.
2006-ban beújítottak a csapatnál, ugyanis lekerült a '05'-ös jelző miután egy 13. tag, Kyuhyun is csapattag lett. Visszatérésük, vagy épp újszerű debütálásuk júniusban volt a „U” című szerzeménnyel, ami meghaladta előző sikereiket.
2007 februárjában indult útjára az első SuJu alcsoport, a Super Junior-T, aminek Shindong is tagja lett. Debütáló számuk a „Rokkugo” volt, aminek egyik promócióján egy hajnali út során áprilisban Leeteuk, Kyuhyun, Eunhyuk és Shindong csúnya autóbalesetet szenvedett. Míg ő és Hyuk könnyebben megsérültek, addig Teuk és Kyu hosszabb időre kórházba került.
Miután így nem volt teljes a csapatlétszám a többi taggal addig leforgatták az első SuJu filmet, az 'Attack On The Pin-Up Boys'-t, amiben Shindong is természetesen részt vett.
Majdnem egy év elteltével, amikor már újra visszatért a két hiátuson lévő tag is, egy újabb alcsoportot szerveztek a Super Junior-H-t, ahol Shindong megint csak tag volt.
2009-et tekintve a Super Junior sikerévének számított, ugyanis akkori számukkal a „Sorry, Sorry”-val globális ismertséget értek el. A nagy promóciók közepette viszont Shindong-nak időt kellett szakítania más tevékenységeire is, ugyanis e tájt már gőzerővel ívelt felfelé műsorvezetői karrierje, mind a TV-ben és a rádióban. Legkiemelkedőbb talán a 'Strong Heart' műsora volt Leeteuk és Eunhyuk társaságában. Ezt a műsort véglegesen majd csak 2012-ben hagyja ott.
A rádiós műsorokat tekintve a 'BoBoBo Ai Joa'-nak és a 'Stop The Boring Time Radio'-nak állandó házigazdája.
Mindezek közben nem szakadt meg a bandájával való munkálkodása sem: 2010-ben a „Bonamana”-val, 2011-ben a „Mr. Simple”-el, 2012-ben pedig a „Sexy, Free & Single”-el. Ezek a nagylemezek egymást lekörözve érték el a minél rendhagyóbb sikereket világszerte.
Legutóbbi sikerük a „Spy” volt, ami a „Sexy, Free & Single”-nek egy újracsomagolt verziója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése