2013. márc. 31.

HanGeng / HanKyung

한경

 

Születési név: Han Geng
Becenevek: HanGeng, HanKyung, Beijing Fried Rice, Dragon
Született:
1984. február 9.
Születési hely: 
Mudanjiang, Heilongjiang, Kína

2012 novemberében az MTV EMA-n elnyerte a Best Worldwide Act díjat, melyre többek között Rihanna is jelölve volt.

Az elődebütálás évei:
HanGeng Észak Kínában született Mudanjiangban, Heilongjiang-ban, Kínában. Nanai származású. Tizenhárom évesen csatlakozott a Pekingi Táncakadémiához, hogy tökéletesítse tánctudását.
Tizenhét évesen bejutott a Nemzetközi Egyetemre, és 2001. decemberében felfedezték a H.O.T. CHINA Audition Casting-nál Pekingben, ahol a versenyarány 3000:1 volt. A következő évben aláírt egy szerződést az SM Entertainment-el, de ez 2003 elején lett érvényes, amikor megérkezett Dél-Koreába, hogy magánórákat vegyen éneklésből. Egy évvel később a többi gyakornokkal vett leckéket.
2006. február 6.-án HanGeng hivatalosan is a tizenkét tagú Super Junior 05 tagja lett.
Ő volt az első kínai és első külföldi, aki sikeresen debütált Dél-Koreában, ezzel is nagy médiafigyelmet hozott létre.
Három hónappal később kifutómodellként is megjelent a Fashion Show F/W kifutóján Bum Suk által.

A zenei karrier: Super Junior:
Amikor a Super Junior 05 nemzedékét tervezték Han maradt a bandában, de később a tervek megváltoztak; jött egy 13. tag, Kyuhyun és a Super Junior 05 már Super Junior lett.
HanGeng a Super Junior harmadik alcsoportjának, a Super Junior-M-nek is a tagja lett, és 2008. április 8.-án a Mandopop banda első singlejével debütált Kínában a nyolcadik Music Chart Awards-on. Az alcsoport kiadta első kínai nyelvű stúdióalbumát 2008. május 2.-án. Az album Tajvanon is debütált.

Filmes és televíziós karrier:
Mielőtt csatlakozott a SM Entertainment-hez, 2002-ben HanGeng rövid, kis költségvetésű kínai filmekben szerepelt amíg Pekingben élt, még az egyetem előtt. Mikor az SM felfedezte a következő kínai tehetséget, Zhang Liyin-t, aki egy évvel később debütált, a vállalat elrendezte, hogy Han szerepeljen Zhang bemutatkozó klipjében, a Timeless-ben, amiben Lee Yeonhee-val és együttestársával, Siwonnal szerepeltek. Szintén ő volt a főszereplője Zhang bemutatkozó kínai klipjében, az I Will-ben (星愿), amit 2008. márciusában kiadtak.
Az első film amiben szerepelt, az az Attack On The Pin-Up Boys volt, ahol is minden SuJu tag szerepelt, Leeteuk-ot és Kyuhyun-t kivéve. Egy olyan népszerű kosárlabdajátékosnak a szerepét játszotta, aki később célpontja lett egy rejtélyes támadónak. A pozitív minősítések ellenére a film nem volt túl népszerű a mozikban, de a film DVDjének mind a négy verzióját megvették.
Azon kevés Super Junior tagok közé tartozik, aki revükben is megjelent. Gyakran szerepel a Love Letter-ben és a Star Golden Bell-ben. Miközben revükben is szerepelt, Han népszerűsége a Super Junior-on belül is nőtt, valamint a tengerentúlon is népszerűvé vált, továbbá még egész Kínában is híres, ahol vendégszereplőként szokott fellépni, és ő az első K-pop híresség, akit 3 kínai revübe is meghívtak.

2008-as Pekingi Olimpia fáklyavivője:
2008. március 20.-án bejelentették, hogy HanGeng lesz az akkori fáklyabirtokosok egyike a 2008-as Pekingi Olimpián, és ezzel egyedülálló a Super Junior-on belül. Augusztus 6.-8.-ig részt vehetett a fáklya útján. Miközben egy külföldi államban volt, Han ezzel egyidejűleg kínai kultúrát léptetett elő Koreában, miközben pozitív minősítéseket nyert a bírókról.

Vízum:
Debütálás előtt Han a vakáció vízumával kiment Koreába, de három hónaponként vissza kellett térnie Kínába egy újért. A 2005-ös debütálása után a vállalata engedélyezte, hogy kapjon egy E-6 (Entertainment Industry) útlevelet. Az útlevél szigorúan korlátozta egy művész elősegítő tevékenységeit és megjelenéseit a Koreában levő különféle vállalatokban. Az SM által túlterhelt Lee Soo Man helyett HanGeng mehetett el a Harvard Korean Wave konferenciára 2007 elején.
Zhang Liyin ugyanazon E-6 útlevéllel volt Koreában, mint Han. Kezdetben a vállalat nem tudott az eljárásokról, és emiatt meg kellett bírságolni. Törvény szerint egy külföldinek Koreában csak három televízió állomásban jelnhetett meg, és neki megengedték, hogy szerepeljen a KBS-en és az SBS-en is. Mielőtt a KBS-el és SBS-el szerződéseket írt alá, egy álarccal és kalappal rejtette el arcát, mikor színpadon volt. Három hónapig csak tartalék táncos volt, addig amíg Heechul végül felfedte őt a médiának, úgyhogy is nyilvánosan levette álarcát.
A vízummegszorítások ellenére Hant látták, hogy a bandával fellépett a 2007-es M.NET/KM Music Festival-on és a 2007-es Golden Disk Awards-on. 2008. augusztus 1.-jén a koreai kormány a külföldiek korlátozásainak a törvényét emelték, és a külföldi házigazdáknak megengedik, hogy Koreában minden állomáson részt vehessenek. Mindazonáltal HanGeng még mindig nem tudott az MBC-n megjelenni.

HanGeng végszava:
HanGeng hosszabb ideig pereskedett az SM Entertainment-el és kiderült, hogy a cég nem engedélyezte a szóló munkásságot, amíg a Super Junior-nál volt. Mint például Ariel Lin-től a Firefiles-t, amiben helyette Siwon és Donghae szerepelt. Végül HanGeng megnyerte a pert és szóló karrierbe kezdett. Azóta már kijött egy saját albuma és több koncertet is adott Kínában. A pletykák szerint HanGeng a kilépése után csak Siwon-al és Ryeowook-al tartotta a kapcsolatot, míg más források szerint pedig csak Heechul-al. Most a színészkedésre is koncentrál: legutolsó mozifilmje a "My Kingdom" és most forgatja a legújabb mozifilmjét is a "Founding Father Sun Yat-Sen"-t. Ezzel az is kiderült, hogy nem kíván többet a Super Junior-ban részt venni.
Azután, hogy már nincs a SuJu-ban, a szóló karrierje építgetése mellett sokat szokott modellkedni is, valamint jótékonysági rendezvényeken is részt vesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése