2013. márc. 20.

Leeteuk

이특

 

Születési név: Park Jung Soo
Becenevek: Leeteuk, Teuk, Teukkie, Angel Without Wings, Special Leader, Gaeteuk, Oriteuk
Született: 1983. július 1.
Születési hely: Seoul, Dél-Korea


Park Jung Soo, vagy ismertebb nevén Leeteuk a 2005-ben alakult nagy népszerűségnek örvendő dél-koreai fiúcsapatnak, a Super Junior-nak egyik oszlopos tagja, ahol egyben ő a vezető is, vagyis a leader. Több alcsoportban is tag volt, mint például a Super Junior-T és a Super Junior-H. Az éneklés mellett rengeteg műsornak a házigazdája jó kommunikációs készsége miatt, valamint a színészkedésben is eredményes. Dalokat is szokott írni a csapatnak. Művésznevének, a Leeteuk-nak jelentése 'különleges'.

Korai évek:
Leeteuk 1983. július 1.-én született Szöulban, Dél-Koreában. Van egy nővére Park In Young, akivel 2000-ben ellátogattak Myeongdong-ba egy nyaralás alkalmával és itt figyelt fel Leeteuk tehetségére az SM Entertainment a 'Starlight Casting System' meghallgatás keretein belül. Miután több felvételen és előadáson is jól szerepelt, az SM szerződést ajánlott neki, így vált az ügynökség gyakornokává. Kezdésként feltűnt egy koreai drámában egy kisebb szerepre az 'All About Eve'-ben, majd 2002-ben reklámarca volt a Pepsi-nek is.
2003-ban egy fiúcsapatot kreáltak, aminek tagja volt Leeteuk is, sőt mostani, SuJu béli csapattársa, Donghae is. O-Kay néven ugyan, de nem tartott hosszú ideig ez a felállás. Leeteuk ekkor kapott tagságot az újonnan induló fiúbandában, a Super Junior-ban, ahol a vezetői szerepet is rá hárították.

Super Junior, további sikerek és a magánélet:
2005. novemberében debütált az akkor még Super Junior 05 nevű formáció 12 állandó taggal. A „Twins (Knock Out)” dalukkal megnyerték maguknak a közönséget és eredményesen szerepeltek a zenei chartokon.
2006-ban visszatértek egy új felállással, miután csatlakozott hozzájuk egy 13. tag, Kyuhyun, így a „U” című dallal szolgáltak, aminek sikerei bőven meghaladták az előzőeket. Ezzel a nevüket is módosították Super Junior-ra, ahonnal lekerült a '05' jelző.
Ez évben Leeteuk házigazdája lett egy rádiós műsornak, a 'Super Junior’s Kiss The Radio'-nak, vagyis Sukirának, csapattársával Eunhyuk-al együtt.
2007-ben Leeteuk tagja lett a SuJu egyik kisebb alcsoportjának, a Super Junior-T-nek, ami a trot zene műfajában adott elő dalokat, majd egy évre rá, 2008-ban a Super Junior-H-nak is tagja lett. H, mint Happy.
A 2007-es év azonban nem csak sikereket és új felállásokat hozott Leeteuk-nak, hanem kijárt a szerencsétlenségből is: pár taggal együtt csúnya autóbalesetet szenvedett. Míg Eunhyuk és Shindong megúszta kisebb sérülésekkel, addig Kyuhyun és Leeteuk hosszabb időre kórházba került és orvosi beavatkozások sorozata következett.
Szerencsére Leeteuk felépülése gyors és bíztató volt, így már feltűnhetett a SuJu saját filmjében, az 'Attack On The Pin-Up Boys'-ban, ahol a végfőcímdalnál ő volt a pandajelmezes szereplő. A filmben amúgy végig Ryeowook-é volt ez a szerep.
2009-ben Eunhyuk-al és Shindong-al együtt műsorvezetői lettek a 'Strong Heart' műsornak. Boom-ot besorozták katonai szolgálatra és Leeteuk vette át a helyét, így a műsor is nevet váltott 'Teukigayo'-ra vagy más néven 'Teuk Academy'-re.
2010-ben a BigBang-es Seungri-t váltotta az MBC-s 'Enjoy Today' műsorában mint házigazda ahol segédje Yesung volt. A műsorban az f(x)-es Krystal-al Leeteuk egy duettet is énekelt, a „Glumbing”-ot.
2011-től végérvényesen is Boom és Leeteuk lettek a 'Star King' MC-i.
Novembertől Leeteuk szerepelhetett a 'Hello Baby' 4. évadában a Sistar lánycsapattal együtt.
Egy másik reality showban, a 'We Got Married'-ben is szerepelt, ahol Kang Sora színésznővel alkottak egy párt, persze csak a képernyőn.
2012-ben Teuk újra csapatára koncentrált, miután megjelent immáron 6. stúdió albumuk, a „Sexy, Free & Single”, július 4.-én. Ennek a lemeznek az újracsomagolt albumára, a „Spy”-ra felkerült egy szerzemény, az „Only U”, amit Leeteuk Donghae-vel közösen írt.
A szeptember 22.-ei indonéziai 'SM Town Live World Tour III." rendezvényén nem tudott színpadra állni kimerültsége és lebetegedése miatt, amiért twitterén másnap bocsánatot is kért rajongóitól.
2012-ben került sor arra is, hogy a 2011-ben elhalasztott katonai szolgálatát teljesítse. Szeptember 25.-én bejelentette, hogy október 30.-án bevonul a hadseregbe, Uijeongbu-ba, ezért az elkövetkező 21 hónapban nem láthatjuk a médiában szerepelni, így a Super Junior-al való munkálatok is felfüggesztésre kerülnek a részéről.
Hírnevére és aktuális katonai szolgálatára való tekintettel Leeteuk-ot kérték fel, hogy legyen főszereplője egy musicalnek, ami a koreai katonaság életét mutatja be. A "The Promise"-t 2013. januárjában kezdték el játszani a színházakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése