2013. márc. 21.

Sungmin

성민

 

Születési név: Lee Sungmin Becenevek: Sweet Pumpkin, Minimi, Aegyo King, Baby face, Cuteness
Született:
1986. január 1.
Születési hely: Goyang, Dél-Korea

Lee Sungmin egy dél-koreai idol és énekes, aki az egyik leghíresebb ottani bandának a Super Junior-nak a tagja. Az éneklés mellett színészkedni is szokott, valamint a bandában ő az egyik vezető vokalista és táncos. A Super Junior kisebb formációiban is megtalálható: a Super Junior-T, a Super Junior-H és az utóbbi időben a Super Junior-M-hez is csatlakozott Eunhyuk-kal együtt.

A kezdetek:
Egy Szöulhoz közeli kisvárosban Goyangban született 1986. január 1.-én. Van egy öccse is Lee Sungjin. 2001-ben szerepelt az SM Youth Best Concest-en és a Best Outward Appearance-ben amiben az első helyen is végzett későbbi csapattársával Donghae-val együtt. Így együtt eldöntötték, hogy beállnak az SM Entertainment-hez ahol képezték ének-, tánc-, és színésztudásukat.
2002-ben tagja volt egy rövidebb R&B-s zeneprodukciónak Xiah Junsu-val, és Eunhyuk-al együtt. Segítettek még a projektben a későbbi TRAX tagok is és KangTa, de rá egy évre Typhoon, Rose és Attack tagja lett a TRAX-nak, Xiah pedig a TVXQ-val debütált, így maradt Sungmin és Eunhyuk akiket később a Super Junior 05-be tettek, ami azóta már csak Super Junior, és a 3 banda közül a legbefutottabb.
A fanok Sungmin-t „Sweet Pumpkin”-nak becézik egy MBC-s műsor miatt, amiben Sungmin szerepelt (Sisters Of The Sea), valamint Aegyo King-nek, Baby face-nek és Cuteness-nek. Ő az egyetlen tag, aki a legtöbbféle hangszeren játszik: zongora, gitár, basszusgitár és dobolni is tud.

Super Junior:
A Super Junior 05 2005 novemberében debütált az SBS-en a Twins (Knock Out) első singlelel, és rögtön megnyerték maguknak a közönséget mind Japánban és Kínában is. Rá egy hónappal jelent meg az első stúdió album, ami kezdésből a 3. helyen debütált a hivatalos K-Pop albumeladási listán.
2006 márciusában csatlakozott a bandához egy 13. tag, így a névből lekerült a 05 és végérvényesen is Super Junior maradtak. Ebben az évben a nagy visszatérés a U című dalukkal volt ami szintén lista vezető lett, ennek sikereit csak a 2009-es Sorry Sorry tudta überelni ami akár világszínvonalon is slágernek mondható, hiszen ez hozta meg a SuJu-nak a nagy áttörést világszerte.
2007-ben Sungmin a SuJu egyik „mellékágának” a Super Junior-T-nek is a tagja lett, ami a trot zene műfaját képviseli majd rá egy évvel tagja lett a Super Junior-H-nak is. 2011-ben Eunhyuk-al karöltve beálltak a Super Junior-M-be.
2011 júniusában a SuJu-sok neki láttak az 5. nagylemezük munkálatainak azzal a céllal, hogy most már nem csak Ázsiában, hanem szerte a világon hivatalosan is adhassanak valamit az ő ELFjeiknek (SuJu fanok megnevezése).
Erre 2 héttel az SM elkezdett megosztani különböző felkonferálásokat az új albummal kapcsolatban, majd augusztus 1.-én megjelent az első teaser is a Mr. Simple videokliphez, ami az album címadó dala is. Majd rá 3 nappal meg is lehetett már tekinteni a teljes klipet, 22.-én pedig elkészítették a lemez B verzióját is, amin új stílusú fotósorozatok jelentek meg, plusz egy új szám a Superman amivel köszönetet szeretnének mondani a SuJu-sok a sok rajongónak, a klip is ezen alapulva koncertösszevágásokból készült, és mindegyik tag egyenként énekel a számban.
Szeptember 21.-én megjelent az 5. albumnak a C verziója is, ami az A-Cha nevet kapta, ebből klip is készült, plusz még 4 új szám is helyet kapott az albumon.
Ezeknek a sikereknek következményeképp október 13.-án útjára indult a Super Show 4 World Tour koncertturné, ami Európában és Amerikában is több helyszínen megrendezésre került.
2012-ben a csapat újabb sikerszerzeményeket adott ki, ilyen pl. a „Sexy, Free & Single” ami egyben a 6. stúdióalbuma is volt a SuJu-nak, vagy ennek az újracsomagolt verzója, a „Spy”.
A '13-as újév is a comebacktől volt hangos, amikor ezúttal a Super Junior-M, vagyis a kínai alcsoportja a csapatnak megjelentette második teljes albumát, amely a „Break Down” címet viseli.

Színészkedés:
Sungmin színészi tehetségét 2005-ben csodálhatták meg a rajongók, amikor is első drámájában a Sisters Of The Sea-ben alakított, majd a Finding Lost Time-ban. 2007-ben következett a Super Junior film, az Attack On The Pin-Up Boys, ahol Sungmin a suli szépfiúját alakította, aki mindenben sikeres, és ezek csak még fokozódtak miután megtörténtek a rejtélyes támadások.
2008-ban egy újabb SuJu-s filmben szerepelt bár ez csak egy kisebb fél órás történet volt, a Super Junior Unbelievable Story, amiben még Sungmin mellett Leeteuk is szerepelt.
2009-ben Sungmin megkapta első musical szerepét az Akilla-ban, ahol Ro-t játszotta.
2010-ben is volt musical szerepe, a HongGilDong ahol csapattársával Yesung-al együtt alakított. Az év második felében Sungmin újra egy TV-s sorozatban tért vissza a The President-ben.
2011 júliusában volt az egyik talán leghíresebb musical szereplése, amikor Daniel-t játszhatta a Jack The Ripper-ben (Hasfelmetsző Jack). 2012-ben ezzel a darabbal számos helyen fel is lépett.

MC-s karrier:
2007-ben a Reckless Radio műsorából kilépett KangIn, és Sungmin vette át a helyét majd vezette tovább a műsort az egyik SNSD-s lánnyal Sooyoung-al, ám ő is átadta pozícióját 2008-ban egyik bandatársának Sunny-nak, így Sungmin-al együtt ők vezették tovább a műsort, aminek az év közepére vége lett, viszont nagyon jó barátság alakult ki köztük ebben az időszakban.
2010 októberében Sungmin egyike volt annak a 20 Idolnak, akikkel újra felvették a Let’s Go című dalt, és a népszerűsítés céljából elő is adták a G-20 Seoul találkozóján.
Sungmin a Super Junior-al együtt már számos koncertturnét maguk mögött mondhat, ezek között pedig olyan nevezetes helyek is megfordultak már Szöul mellett, mint Tokió, Osaka, Peking, Bangkok, Taipei, Szingapúr, New York, Párizs és London, ahol mindig teltházas koncertjeik voltak. Az Ázsián kívüli fellépéseiknek a legnagyobb sikereit azonban a legutóbbi, Mr. Simple albumuknak köszönhetik, amitől is végképp nagyon elismerő és pozitív visszajelzéseket kaptak mindenhonnan.
2011 augusztusában hivatalosan megszűnt Sungmin twitter oldala amiről aztán kiderült hogy időközben fel is törték. Öccse erősítette meg a hírt, és elmondta, Sungmin ezek után nem is akar twittert.
A 2012-es év elejétől kezdve Ryeowook-al külön rádiós műsoruk van, a Kiss The Radio.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése