2013. márc. 27.

Ryeowook

려욱 

 

Születési név: Kim Ryeowook  
Becenevek: Rye, Wookie, Eternal Maknae, Ryeonggo, Rank #1
Született:
1987. június 21. 
Születési hely: Incheon, Dél-Korea

Kim Ryeowook 1987. június 21.-én született Incheon-ban, Dél-Koreában. A nagynevű Super Junior-nak az egyik oszlopos tagja már egészen 2005-től. Az éneklés és a táncolás mellett színészkedik és rádiós műsorokat is vezet. A Super Junior-M és a Super Junior-K.R.Y. alcsoportjaiban is tag. Többen is őt hiszik a SJ maknaejának kisfiús külseje miatt, de Kyuhyun és Henry fiatalabb nála.
Másik négy Super Junior-os taggal együtt ő is azon kevesek között van a koreai előadóművészek közül, akiknek arcképe szerepel a kínai bélyegeken.

Pre-debut:
Ryeowook-ot a 2004-es CMB ifjúsági fesztiválján, a Chin Chin Énekversenyen fedezték fel, itt figyelt fel rá az SM Entertainment is és rögtön szerződést is ajánlottak neki. Ryeowook-ot képezték mind az éneklés, a tánc és a színjátszás területén, de hangszereken játszani is tanult. A legjobban a zongorázás megy neki, amit elég profi szinten művel a mai napig.

Debütálás a Super Junior-al:
2005 novemberében debütált a Super Junior-05 a „Twins (Knock Out)” című singlelel az SBS-en. Ezzel a számmal sikerült eljutniuk a MIAK K-Pop zenei chartján a 3. helyezésig, ami nem rossz egy friss csapattól.
Mielőtt Kyuhyun tag lett volna a SuJu-ban 2006-ban, Ryeowook volt az utolsó aki csatlakozott 2005-ben, néhány héttel a hivatalos debütálás előtt. Miután bejelentették, hogy új tag is érkezik az akkor még Super Junior-05 néven ismert együtteshez, felröppentek olyan pletykák is, hogy ezzel esetleg Ryeowook-ot akarják leváltani, de erről szó sem volt: immáron 13 tagú lett az együttes, és elhagyták a nevükből a '05' jelzőt, és maradt csak a Super Junior.
Ebben a felállásban az első single a „U” volt ami 2006 júniusában jelent meg, és sikereit csak a 2009-es „Sorry, Sorry” tudta felülmúlni.
2007 őszén a SuJu megjelentette második albumát, a „Don’t Don’-t, ami eddig a SuJu legkelendőbb albuma volt, valamint a második legkelendőbb album ez évben Dél-Koreában.

Alcsoportok és színészkedés:
2006-ban megalakult a Super Junior első kisebb alcsoportja, a Super Junior-K.R.Y. aminek Ryeowook is tagja volt Kyuhyun és Yesung mellett. Ez év novemberében debütáltak a KBS Music Bank műsorában.
Ryeowook első színészi alakítása az 'Attack On The Pin-Up Boys' című dráma vígjáték volt, amiben a SuJu-s tagok voltak a főszereplők. Ryeowook játszotta a diákegyesület idegesítő alelnökének szerepét. Ez az alakítása olyan jól sikerült, hogy jelölték is a Korean Movie Awards-on két kategóriában: A Legjobb férfi mellékszereplőre, és a Legjobb komikus alakítás díjára.
2008 áprilisában Ryeowook ismét tagságot kapott egy új SuJu alcsoportban, a Super Junior-M-ben, ami főként a Mandopop műfajában jártas, vagyis a Kínai zenepiacot akarták meghódítani. Ez sikerült is, amikor felléptek a 8. kínai Annual Music Chart Awards-on első singlejükkel a „U”-val, ami a 2006-os Super Junior dalnak a kínai nyelvű feldolgozása volt. Ezt követte az első M kislemez a „Me”, amivel nem csak Kínában, de Tajvanon is sikereket könyvelhettek el.
Egy évnyi kihagyás után a SuJu-M újra hallatott magáról a 2011-es „Perfection” óta, 2013 január 6.-án kiadták második teljes stúdió albumukat, a „Break Down”-t.

Szólók, valamint további sikerek a SJ-al:
Ryeowook első önálló dala a 2009-es ’Sorry, Sorry’ C verziós albumára került, „Love U More” címmel. A dalszöveg megírásában segédkezett neki csapattársa, Sungmin is.
2009-ben a SuJu-n kívül is tevékenykedett: közreműködött K.Will „Dropping The Tears” című dalában.
Újabb szóló dala jelent meg, ami ezúttal már csak Ryeowook munkáját dicsérte, és a 2010-es Bonamana SuJu albumra került fel, ez volt a „One Fine Spring Day”.
2011-ben megkapta első musicales szerepét, a 'Temptation Of Wolves' című darabban, ahol együtt alakíthatott más hírességekkel is, mint a ZE:A-s Park Hyung Sik és Lim Jeong Hee. A darab július 14.-étől október 30.-áig volt megtekinthető a COEX Artium-ban.
2012. február 24.-én Ryeowook egyik SuJu-s csapattársával, Siwon-al együtt sikeresen lediplomázott az Inha Egyetemen, színház és film szakon. Júniusban helyettesítette csapattársait, Kyuhyun-t vagy Yesung-ot az 'Immortal Song 2' műsorában, az Infinite-s Sunggyu mellett.
Júniusban Ryeowook-nak más elfoglaltságai is voltak, hiszen ekkor jelentek meg az első teaser fotók a Super Junior immáron 6. stúdió albumáról, a „Sexy, Free & Single”-ről. Ennek megjelenése július 4.-ére esett.
Más SuJu tagokkal együtt ő is feltűnt a 'Saturday Night Live'-ban.
2013. márciusában Szöulal kezdve útjára indult a Super Show 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése