2013. márc. 28.

Kyuhyun

규현 


Születési név: Cho Kyuhyun
Becenevek:
Kyu, Evil Maknae, Choding, Chic Kyu, Gamer Kyu, Jumong Kyu
Született:
1988. február 3. 
Születési hely: Seoul, Dél-Korea

Cho Kyuhyun 1988. február 03.-án született Szöulban, Dél-Koreában. Az egyik legnagyobb nevű ottani fiúcsapatnak, a Super Junior-nak a legfiatalabb tagja, azaz maknaeja, és az egyik fő énekese is, emellett még több kisebb alcsoportnak, mint a Super Junior-M, a Super Junior-K.R.Y. Az SM The Ballad-nak is tagja. Az éneklés mellett még színészkedik is, valamint tv-s és rádiós műsorokat is vezet. Közte van az első négy olyan koreai előadóművésznek, akiknek képe szerepel a kínai bélyegeken.

Magánélet:
Kyuhyun jó családi háttérrel van megáldva: szüleivel és nővérével (Cho Ara) él együtt. Édesapja az oktatásügyben dolgozik, van egy saját iskolája is. Édesanyja szintén működtet egy művészeti akadémiát, valamint egy kávézója is van.
Kyuhyun eredetileg a jogi pályára készült, ügyvédnek, de ezt az ötletét elvetette miután a középiskolában élénkebben kezdett érdeklődni a zene és az éneklés iránt, így elhatározta, hogy mégis inkább ezen a pályán menne tovább. Apja eleinte ellenezte fiának ezt az elképzelését, de megegyezett vele abban, ha jól teljesít az iskolában, valamint az egyetemen, akkor támogatni fogja őt. Így Kyuhyun felvételizett is a Kyunghee Egyetemre posztmodern zenei szakra, ahol sikeresen lediplomázott.
Kyuhyun eközben, egész pontosan 2005-ben, részt vett a Chin Chin Énekversenyén is, ahol a 3. helyezésig sikerült eljutnia. Itt figyelt fel rá az SM Entertainment ügynöksége.

Élet a debütálás után – Super Junior:
Az SM 2006 márciusában új tagokat toborzott az ügynökséghez, ezért is adódott az, hogy Kyuhyun volt az a tag a Super Junior-on belül, aki csak később lett tag, 2006 májusától, és az ő csatlakozásával lett egyben a banda 13 tagú, ami a végleges létszám volt, és a nevükről is, a Super Junior 05-ről lekerült a ’05’ jelző, és maradt a mai napig használt nevük is. Ezért Kyuhyun-t a 2005-ös „Twins (Knock Out)” singlejében még nem hallhattuk.
A 2006 májusában megjelent „U” című dalban láthattuk/hallhattuk először Kyuhyun-t. Az SBS 'I Concert' műsorában láthattuk először a 13-as formációban fellépni az együttest.
Novemberben Kyuhyun, Ryeowook és Yesung megalapították a SuJu első kisebb alcsoportját, a Super Junior-K.R.Y.-t, aminek elnevezése a fiúk neveinek kezdőbetűiből tevődik össze. A trió főként a balladák műfajában jártas. Kyuhyun és Ryewook még a másik SM-es bandának, a TVXQ-nak is közreműködött a 2008-as „Mirotic” albumán, a „Wish” című dallal.

Autóbaleset:
2007-ben Kyuhyun nem lehetett olyan aktív a zenei pályán, mivel április 19.-én szörnyű balesetet szenvedett Leeteuk-al, Eunhyuk-al és Shindong-al együtt, amikor hajnalban hazafelé tartottak a Kiss the Radio műsorából. Kyuhyun ült a vezető mögötti ülésen, egyben a legrosszabb helyen, így ő is sérült meg a leginkább. Eltört a csípője és több bordája, valamint a fején is voltak zúzódások. Az orvos azt mondta a szüleinek, hogy kétséges, hogy továbbra is énekelhet-e, miután az egyik törött bordája megsértette a tüdejét, és ebből adódóan a torok résznél egy lyukat kéne létrehozni, ami biztosítja a légzést, így azonban soha többé nem tudna énekelni. Kyuhyun édesapja azonnal elutasította ezt a feltételt, mondván, hogy jól ismeri fiát, és az inkább meghalna, mintsem, hogy ne tudjon többé énekelni, és mindenképpen próbáljon más megoldást találni. Veszélyes beavatkozás volt, mindössze 20% eséllyel rá, hogy túléli, de szerencsére nem így történt, és sikeres volt az operáció. Kyuhyun 6 napig volt kómában utána az intenzív osztályon, majd átszállították egy lábadozó kórházba, de járni a csípője miatt még mindig nem tudott. 78 napig tartott a felépülése, de még ezután is rengeteg utómunkálatra volt szükség.

Visszatérés – Super Junior-M:
2008-ban Kyuhyun újult erővel térhetett vissza, amikor is már teljesen felépült, és ez indításának legmegfelelőbb az új SuJu alcsoport volt a legmegfelelőbb, ahol Kyuhyun is tag a mai napig. Ez a formáció kifejezetten a mandopop stílusban jártas, miután Kínában akartak népszerűséget szerezni maguknak, így természetesen a dalok is kínai nyelven íródtak. Két új tag is csatlakozott ehhez a felálláshoz: Henry Lau és Zhou Mi.
Debütálásuk a „U” singlelel volt, ami a 2006-os eredeti SuJu dalnak a kínai verziója volt, majd utána már egy önálló M dal, a „Me”. Kína mellett Tajvanon is hatalmas rajongótábort szereztek.
Kyuhyun még ez évben együtt működött a The Grace akkori albumán a „Just For One Day” című számmal.

Szóló tevékenységek – a Super Junior visszatérése:
2009 júliusában jelent meg Kyuhyun első szóló dala, a „7 Years Of Love”.
2010 januárjában újabb szóló, a „Listen... To You”, ami egy koreai drámának (Pasta) volt a betétdala. Ez lavinát indított el az OST-k körében, mert ezután Kyuhyun-nak rengeteg ilyen betétdala jelent meg többféle drámához is, mint ahogy utána „Hope A Dream That Doesn't Sleeps”.
2010-ben a Super Junior-K.R.Y.-nek volt egy kisebb koncertkörútja, az első, ami érintette Japánt, Nanjing-ot, Taipeit és Szöult.
Ez év novemberében az SM Entertainment egy új csapatot tákolt össze, aminek az az érdekessége, hogy az ügynökség csapataiból szedett ki egy-egy tagot, és így alakult meg az SM The Ballad formáció. Tagjai a Super Junior-os Kyuhyun mellett még a SHINee-s Jonghyun, a Trax-os Jay és egy új szóló énekes, Jino voltak. Debütáló albumuk a „Miss You” november 29-én jelent meg. Ezen Kyuhyun-nak is szerepelt egy új szólója, a „Love Again”.
2010 decemberétől, 2011 januárjáig első musical színdarabjában szerepelt, ami nem kisebb nevű darab volt, mint a The Three Musketeers (A Három Muskétás), ahol is Kyuhyun játszotta D’Artagnan szerepét. Ezzel az alakításával pedig a 2010-es Musical Rising Star Díjátadón, megnyerte a Golden Ticket Díjat.
2011-ben Kyuhyun az egyik Super Junior beli csapattársának, Siwon-nak, az egyik drámájában a Poseidon-ban, segédkezett a betétdaloknál: felénekelte a „The Way To Break Up”-ot. Ezután még elénekelte a „Late Autumn”-t Yoon november hónapi projektjében.
Kyuhyun Yesung-al együtt szerepelt az Immortal Song műsorában is, ahol két fordulót is megnyertek.
Ez után a rádiózásban is szerepet vállalt, más SuJu-s társai mellett az MBC Radio Star-jában, ahova is Heechul helyére jött, miután az katonai szolgálata miatt ideiglenesen távozott a bandától, és így a rádiós műsorból is.
2012 februárjában szerepelt a We Got Married Valentin napi különkiadásában, a kínai verziójában, és felesége a kínai színésznő, Lou Yi Xiao volt.
Januárban újabb musical szerepet kapott, méghozzá a Catch Me If You Can-ben, ahol is Frank Abagnale Jr. karakterét játszotta el. Érdekesség, hogy ugyanebben a darabban a SHINee-s Key is szerepelt Kyuhyun mellett, még sok ismert ember társaságában. A musical fellépései március 28.-ától június 10.-éig tartottak.
Június-ban megjelentek az első teaser fotók a Super Junior soron következő nagylemezéről, ami immáron a 6., a „Sexy, Free & Single”. A nagylemez hivatalos megjelenése július 4.-ére esett.
2013 elején sem pihent, amikor is a Super Junior-M-el való munkálatait folytatta és a banda kiadta második albumát, a „Break Down”-t január 6.-án, majd márciusban elindult a Super Show 5 érintve több helyet is Ázsián, Amerikán és Európán belül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése