2013. márc. 20.

Heechul

희철

 

Születési név: Kim Heechul
Becenevek: Cinderella, Heenim, Kim Cherry, Heebongie Hyung, Heerobbong
Született:
1983. július 10.
Születési hely: Hoenseong, Dél-Korea


Korai évek:
Heechul először 2002-ben lett tagja a médiának barátaival alapított bandájával a Four Seasons-el a Starlight Casting System-nél ez év októberében. A banda tagjai mellette még a TVXQ-s JaeJoong és U-Know, valamint a Super Junior-os KangIn voltak. 2005 novemberében azonban KangIn-al áthelyezték a Super Junior 05-be, az első verziójába a SuJu-nak. Ezek mellett még akkor kezdett el a színészkedéssel, modellkedéssel, és VJ-skedéssel is foglalkozni.

Debütálás a Super Junior-al:
2005 novemberében volt a Super Junior 05 első debütálása az SBS Inkigayo-jában első single-jükkel a Twins (Knock Out)-al. 2006-ban az SM Entertainment egy új tagot rakott a csapatba, így lett az új verzió a Super Junior 06. Később miután 13-an lettek KyuHyun csatlakozásával végleges lett a banda formációja, ezért hivatalosan is lekerült a „számozás” és a végleges név a Super Junior maradt.
2006 nyarán adták ki első, U single-jüket amivel vezették a chartokat amit legközelebb a 2009-es Sorry Sorry számukkal értek el ismét. Erre azért került csak ilyen nagy kihagyással sor, mert a U promóciója közben 2006 augusztusában Heechul súlyos autóbalesetett szenvedett, amiből teljesen majdnem csak fél év alatt sikerült felépülnie. 

Autóbaleset:
2006 augusztus 10.-én Heechul meg volt hívva Mokpo-ba, ahol egy másik Super Junior-os tag, Donghae édesapjának temetése volt. Ám az utón kiderült, hogy a kocsinak meghibásodtak a kerekei, és sávváltásnál történt a baleset. Heechul bal lába öt helyen törött, köztük a combcsont, térd és a boka. A műtétje hat órán át tartott.
Ezek után nagyjából 3 hónapra felfüggesztették a SuJu munkálatait. Heechul-t szeptemberben kiengedték a kórházból, de rá egy hónapra újjabb műtétre került sor amikor is az összetartó csavarokat távolították el, de utána már szerepelhetett tv-ben, csak mindezt tolószékben a gyorsabb gyógyulása miatt, így a novemberi Mnet KM Music Festival-on szerepelhetett is, de a hivatalos visszatérése decemberben volt.

Super Junior-T:
2007 februárjában debütált a Super Junior-T, a Rokkugo! című számukkal. Ez a különformáció a Trot zene műfajban próbálta ki magát. Heechul mellett Leeteuk, KangIn, ShinDong, Sungmin valamint Eunhyuk voltak a tagok.

2007-től mostanáig:
2007-ben Heechul szerepelt a SuJu új single-ben a Don’t Don-ban, a banda Super Show koncerkörútján és még első filmjükben az Attack On The Pin-Up Boys-ban is.
2008-ban a SuJu legaktívabb tagjai között volt:ellátogatott Japánba ahol a Boys At City Season 2 fotósorozaton dolgozott, emelett még a Super Show Encore koncerten vett részt.
2009-ben a Super Junior márciusban kiadta 3. albumát amin a vezető szám a Sorry Sorry volt. A szám ezek után mindenhol a listák élére került, és 30.000 példányban fogyott már az első nap. Májusban a megjelenő album az It’s You miatt hetekig ők vezették a chartokat és léptek fel a Comeback Stage-eken, 22.-én meg elindult a második nagy SuJu koncert körút.
2010 májusában a 4. albumuk következett Bonamana címmel, meghaladva a 3. album rekordját a maga 36.000-es eladásával. Júniusban kiadták még a No Other-t, az All My Heart-ot és a A Short Journey-t, mellette a remixelt változatát a Shake It Up-nak.
2011-ben sorra az 5. albumukat adták ki ami a Mr. Simple nevet viseli és talán meghaladta az eddigi SuJu lemezek sikereit is.
2011 szeptember 1.-n Heechul-nak be kellett vonulnia a seregbe, ahonnan csak 2 év múlva térhet vissza, legalábbis ez volt a hivatalos terv, ám Heechul egy hónapnyi katonai szolgálat után otthon maradt. Jelenleg is egy rádiós műsort vezet, a Sungdong Cafe Radio-t. A Super Junior-ba való visszatérése még nem időponthoz kötött, de ha minden jól megy, 2013 második felétől újra a banda soraiban láthatjuk.  

M&D:
Heechul 2011-ben alapította a TRAX-os Jungmo-val együtt. Az együttes neve rövidítése a „Midnight And Down”-nak vagy koreaiul „Miari and Dangae-dong”-nak. Június 23.-án kiadták a Clouse Your Mouth című dalukat, aminek a szövegét Heechul írta, a zenét pedig Jungmoo, és ő is játszik az összes hangszeren. Az ehhez tartozó klipet is Heechul rendezte. Ezzel el is érték, hogy az Mnet Summer Awards-on az elsők legyenek.

TV-s és színészi karrier:

Egy másik bandataggal KiBum-mal együtt voltak az elsők akik debütáltak a SuJu-ból színészként is. 2005-ben kezdte egy tini drámában a Sharp 2-ben, amelyben KiBum is szerepelt. Majd nem sokkal ezután Heechul elvállat egy szerepet a Loveholic sorozatban is ahol egy fiatal szakács gyakornokot alakít. A SuJu debütálása után pedig szintén KiBum-mal együtt szerepelt a Rainbow Roamnce alternatív változatában a Nonstop-ban. 2006-ban Gong Min-t alakította a Bad Family-ben. 2007 egyik legsikeresebb családi drámájaban is szerepelt Kim Yooung-Soo-ként.
Varieté műsorokban is szerepelt, mint a Vitamin, Sponge, Xman és a Love Letter. Ezek mellett sok márkát is reklámozott.
2008 novemberében KangIn-el együtt volt a Xanadu musical-ben.
Másik 3 ismert személlyel szerepelt még a Good Daddy-ben, az egyik az F.T. Island-os Lee HonKi volt, akivel a műsor után jó barátok lettek. Később egy program keretein belül más bandákból tagokat szedtek össze, ahol köztük volt Heechul, KangIn, Jungmoo és Jay a TRAX-ból, ez az alkalmi formáció volt a Band Of Brothers.

VJ-s karrier:
Már a zenés debütálása után MC-ként szerepelt a Show! Music Talk műsorban a Shinwa-ból ismert Andy-vel. Majd többször is szerepeltek együtt az SBS Inki Gayo-ban Jang Geun Suk-al aki koreai színész.
Rádióadásokat is vezetett mint például az SBS Power FM Youngstreet Park Heebon-nal, de a programot 2006-ban megszüntették. Miután befejezte az 55 részes drámája a Loving You Ten Million Times-nak forgatását, ismét visszatért a rádiózáshoz 2010-ben, DJ-ként egy külön műsorral a HeeChul's Young Street-el.
A Family Outing második évadában is két hónapon át szerepelt.
Heechul részese volt a The Radio Star Goldfish-ének is. 

Net:
Heechul-t rajongói nyomonkövethetik Twitteren is, miután annyi időt tölt rajta. Eunhyuk viccesen meg is jegyezte neki egyszer, hogy ő biztos zenész e, és nem weblapos aki csak néha hobbiból énekel. Majd később facebook-on is regisztrált ahol kevesebb mint 5 perc alatt 5000 jelölést kapott.
2012 júliusában törölte twitter fiókját, ismeretlen okokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése