2013. márc. 25.

Siwon

시원 

 

Születési név: Choi Siwon 
Becenevek: Simba, Horsey, Bodyguard
Született:
1986. április 7.
Születési hely: 
Seoul, Dél-Korea

Choi Siwon egy dél-koreai énekes és színész, de leginkább talán a Super Junior-ból/Super Junior M-ből lehet ismert. Mindamellett benne van abba a négy koreai előadóba, akik megtalálhatók kínai bélyegeken is.

Magánélet:

Siwonnak egy húga van, apja pedig egy dél-koreai nagyvállalat igazgatója, a CEO-é. Mielőtt még a Super Junior-ba került volna, 2004-ben cserediákként töltött el egy rövidebb időt Pekingben. 2006-ban leérettségizett a Gu Jeong középiskolában, majd továbbtanult az Inha egyetemen. Kínában tartózkodása alatt lett nagyon jó barátja Hangeng-nek aki kint tartózkodása alatt mindenben támogatta. Mélyen vallásos miután családja protestáns vallású és e szerint nevelkedett is. Hangszeren is játszik, dobol, és már számos alkalommal segédkezett más zenékben is mint pl. a TRAX számaiban Rose, a dobos kilépése után. Taekwondo-zik is, fiatalkorában dél-koreai bajnok is volt és négyszeresen fekete öves. Valamint ő az első a koreai hírességek közül akinek több mint egymillió követője van a Twitteren.
2012 februárjában, csapattársával, Ryeowook-al együtt elvégezték az Inha Egyetemen végzett tanulmányaikat.

Korai évek:
16 évesen, még a középiskola előtt került az SM Entertainment ügynökséghez ahol ma is dolgozik. Az ottani ügynök ajánlotta neki hogy járhatna meghallgatásokra a Starlight Casting System-hez mert látott benne jövőt, mint előadó, de Siwon tudta, hogy ezt valószínűleg szülei nem fogják engedi neki, így titokban járt el a meghallgatásokra, de később ezt megtudták a szülők és bár aláírták a szerződést az SM-el, megmondták fiúknak hogy semmiben nem fogják támogatni, és hogy vállaljon felelősséget a tetteiért.
Később aztán Siwon beköltözött a cég kollégiumába ahol gyakornokként énekelni, táncolni és színészkedni tanult. Utóbbit látva az SM rájött, hogy Siwonnak a színészet különösen jól megy, így annak a gyakorlására fektettek nagy hangsúlyt. Az első szereplése 2003-ban volt a The Grace’s Dana egyik klipjében. Egy évre rá egy rövid drámában a Precious Family-ben is szerepet kapott, majd 2005-ben a KSN-en az Eighteen, Twenty-Nine-ban is ahol a fiatal Kang Bong-ot alakította.

Zenés karrier:
A kezdeti sikerek után az SM közölte, hogy Siwon hivatalosan is debütálni fog egy új 12 tagú fiúbandában, a Super Juniorban, ami akkor még csak a Super Junior 05 volt. A csapat hivatalos debütálása előtt pár hónappal Siwon még szerepelt egy Bum Suk által rendezett divatbemutatón is későbbi csapattársával Hangeng-el együtt.
A Super Junior 05 hivatalosan 2005 november 6.-án debütált az SBS-en első számukkal a Twins (Knock Out)-al. A debütálás rengetek rajongót toborzott beleértve Kínát és Japánt is. A teljes stúdió album egy hónap múlva jelent meg ami rögtön a 3. helyre került a MIAK K-Pop album eladási listáján.
2006 márciusában csatlakozott a SuJu05-hoz egy 13. tag, így már végleges felállással, és a csapat nevéből eltűnt a 05, és maradt csak a Super Junior. Az ezt követő nyáron jelent meg U című számuk ami szintén vezette a zenei listákat majdnem akkora sikereket elérve mint a 2009 márciusában megjelenő Sorry Sorry.
Mondhatni a csapat ezzel a számmal robbant be világszínvonalon a köztudatba, és ezek után már csak halmozták a sikereket, 2009-ben a Sorry Sorry-val, 2010-ben a Bonamana-val, 2011-ben pedig a Mr. Simple-el.
2012-ben, a már 6. stúdióalbumukkal tért vissza a csapat, mely a Sexy, Free & Single címet viseli, és címadó dalához klippet is forgattak.
A 2007-es évben még Siwon bekerült a Super Junior egyik alcsoportjába, a Super Junior-M-be ahol koreai és kínai származású tagok is vannak egyaránt ami azzal a céllal is jött létre, hogy Kínában is nagyobb népszerűségre tegyenek szert, és így természetesen ilyen nyelvű dalok is voltak a koreaiak mellett. Nem sokkal a debütálásuk után az egyik leghíresebb fiúbanda lettek Kínában. Leghíresebb számuk a 2009-es Super Girl, de az első single a Me volt 2008-ban a U-val együtt ami a 2006-os Super Junior számnak a feldolgozása. A dalaik még nagyon népszerűek voltak a Tajvani zenei listákon is.
2013-ban első visszatérése a zenei életbe a SuJu-M-el volt amikor is január 6.-án megjelentették az alcsoport második teljes albumát, a „Break Down”-t, márciusban pedig kezdetét vette a Super Show 5.

Színészi pálya:
Az Eighteen, Twenty-Nine drámát követően a következő már egy nagyobb szerep volt a Spring Waltz-ban ahol Park Sang Woo-t alakította. Kevéssel ezután Siwon musicalban is szerepelt a híres Hong Kong-i Battle Of Wits-ben ahol Liang Shi herceget játszotta. A darab támogatást kapott, így 2006 novemberében kisebb körút is volt belőle Kínán belül. A kritikák vegyesek voltak, ám Siwon teljesítményét mindig pozitívan értékelték a szakértők mellett a színésztársak is. Fél évre rá jött az Attack On The Pin-Up Boys film, ami egy krimivígjáték és amiben a többi Super Junior-os tag is szerepelt. Siwon játszotta az egyik főszerepet az eminens iskolaelnök személyében, aki szintén célpontja volt a rejtélyes támadásoknak. Ahhoz képest, hogy a filmet nem értékelték pozitívan hatalmas sikere volt: 4× újra kellett gyártani a szériát és az eladások rekordokat döntögettek. Pár hónappal később Siwon egy másik filmben is volt főszereplő a Legend Of Hyang Dan-ban ahol Lee Mong Ryong-ot játszotta el.
Kis kihagyással 2010-ben szerepelt újra mint színész az SBS egyik romantikus komédia sorozatában az Oh! My Lady-ben, majd később egy újabb drámában (Athena), ahol egy elit ügynököt játszott. Ezeket az alakításait is szintén dicsérték mind a kritikusok, a színészek és persze a rajongók. Van róla ötletelés hogy a sorozatnak második évada is lesz amiben Siwonnak még nagyobb szerep jut.
Színészete nem csak a filmekben merül ki, hanem klipekben is mint pl. az SNSD-s Hoot és Zhang Liyin és a TVXQ-s Xiah duettje a Timeless, amiben a Super Junior-os Hangengel együtt szerepelt.
Ezeken túl Siwon maga mögött tudhat számos TV showt és reklámot is.
2011. augusztusában pedig elkezdődtek a Poseidon forgatásai is, amiben Siwon egy tengeri rendőrségi nyomozócsoportnak a tagja. Ebben a sorozatban is elismerték színészi teljesítményét, színésztársai is, akik szerint nagyon barátságos és különösen bátor volt a forgatások alatt, mert saját maga kaszkadőre is volt egyben. Ez a sorozat októberben került adásba és november 8-is tartott, de miután e tájt ütközött a forgatás a Super Junior tevékenységeivel is ami éppen nagy sikereket könyvelhetett el 5. nagylemezükkel, így a rendezők úgy döntöttek hogy ideiglenesen felfüggesztik Siwon színészkedéseit.
2012-ben újra belevetette magát a színészetbe amikor is megkapta az egyik főszerepet a 'The King Of Dramas' című komikus sorozatban, ahol Kang Min-t alakította.

Modell karrier:
Több idol lista is mindig a legjobbak közé sorolja, kidolgozott testével és helyes arcával a SuJu tagok közül is mindig őt mondják megjelenésre a legtökéletesebbnek, valamint ő is az egyik legmagasabb tag 183 centijével, ami szintén nem hátrány a sikeres modell karrierben.
Leeteuk egyszer viccesen meg is jegyezte, hogy Siwon csak azért áll mindig a fotókon középen hogy így a többi bandatagnak is jóképű formát kölcsönözzön, valamint azt is mondta hogy Siwon a dalokban mindig elsőnek énekel, felkeltve így a nézők figyelmét. De a SuJu-n kívül Siwon megjelent még rengeteg reklámban és magazinban is, modellkedett már együtt az f(x)-es Sulli-val is André Kim egyik divatbemutatóján, ami nagy tetszést váltott ki az emberekből. Népszerű magazinokban is szerepelt, mint pl. a Cosmopolitan, Elle, High Cut, Men’s Health stb., plusz nagy márkaneveknek is modellt állt: Armani, Lacoste, Gucci, Evisu, Burberry és még sok más. Ezek mellett számos telefon és elektronikai cikk promóciójában is szerepelt, plusz ő az első férfi modell aki női szépségápolási termékeknél is volt reklámarc.
2012-ben szintén többször is volt reklámarc, mint pl. a Mamonade-nél az SNSD-s Yuri-val együtt, majd egy divatmárkának, a Bench-nek, csapattársával, Donghae-vel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése